State of Art Historische Zandvoort Trophy

Seizoensopener van de Historische Auto Ren Club

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Historische race Harc

Als het Hemelvaart-weekend is willen ook de Harc-rijders de renstal weer uit. De traditionele seizoensopener, de Historische Zandvoort Trophy, vindt dit jaar plaats tijdens het festival Great British.

De Historische Auto Ren Club (Harc) organiseert ieder jaar officiële kampioenschappen voor klassieke auto's en youngtimers. Elk seizoen begint met de State of Art Historische Zandvoort Trophy - inderdaad, op Circuit Park Zandvoort. Het is hét moment om de toerwagens, GT's en andere auto's weer in actie te zien. 

Onder het mom 'British Racing Green' vormt de Historische Zandvoort Trophy dit jaar onderdeel van het festival Great British; elders in deze rubriek vind je meer informatie over dit evenement. De Harc-races (of beter: de trainingen) beginnen echter al een dag eerder, op 11 mei 2013. 

Races

Op deze zaterdag en zondag in mei worden onder meer de Formel Vau en Kampf der Zwerge verreden. Ook motorfietsen van 50 cc en 125 cc komen in actie. Favoriet bij de Great British-deelnemers zijn vast de MG Competitions, een verzamelnaam van internationale wedstrijden door Britse auto's. Naast verschillende MG-modellen worden die door bijvoorbeeld Austin Healey's en Triumphs verreden.

De belangrijkste Harc-races vormen die van het Nederlands Kampioenschap Historische Toerwagens en GT's. Hierbij zijn auto's uit de periode 1947 tot 1965 te zien van merken zoals Alfa Romeo, Alpine, Lotus, Morgan, Shelby en TVR. Er worden twee races van circa 25 minuten georganiseerd. Ook wagens uit de jaren 1966 tot 1981 komen aan bod, in het Nederlands Kampioenschap voor GT's en Toerwagens. Alle coureurs zullen proberen de toon te zetten voor de rest van het Harc-seizoen. 

Wanneer:
11 en 12 mei 2013
Plaats:
Circuit Park Zandvoort
Burg. van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort
Nederland
Prijs:
(zie festival Great British, elders in deze rubriek)
Meer informatie:
www.harc.nl/