Mijn Autokopen.nl

State of Art Historic Zandvoort Trophy

Nieuwe raceklasse voor klassiekers van 1982 tot 1990

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Voor het eerst maakt het Harc NK 82-90 officieel deel uit van het racefestival State of Art Historic Zandvoort Trophy. Met je ticket heb je bovendien toegang tot het Auto Motor Klassiek Festival dat tegelijk plaatsvindt. Oldtimerraces én -shows, twee voor de prijs van een!

Het historische raceseizoen in Nederland gaat zoals altijd van start in Zandvoort, tijdens de State of Art Historic Zandvoort Trophy. Dit keer wordt geracet op de laatste twee dagen van april. Je mag dan ook met je eigen auto het circuit op, hoe leuk is dat. En alsof dit alles nog niet genoeg is: het ticket geeft tevens toegang tot het gelijktijdig op het CPZ plaatsvindende Auto Motor Klassiek Festival

Nieuw: de Interstate Harc NK 82-90

Na het proefseizoen vorig jaar wordt het nieuwe kampioenschap Interstate Harc NK 82-90 officieel opgenomen in het festivalprogramma. De raceauto's uit de periode van 1982 tot en met 1990 komen in 2017 liefst veertien keer in actie; ze trappen af tijdens de Historic Zandvoort Trophy. 

Auto's die je kunt verwachten zijn toerwagens en GT's waarmee in eerdergenoemde periode werd geracet in de FIA-groepen A, N en B. Dat zijn bijvoorbeeld de BMW M3 en 325i, Mazda RX-7, Ford Sierra Cosworth, Alfa Romeo 75 en Suzuki Swift. Merkencup-auto's uit die tijd vullen het Harc NK 82-90 aan: de Toyota Corolla en Starlet, Renault 5 GT Turbo en Citroën AX hopen we aan de start te zien. Dat wordt genieten!

Andere raceklassen

Ook de andere klassiekers die de Harc (Historische Auto Ren Club) al jaren organiseert worden dit weekend verreden. De 'oudjes' uit 1947 tot en met 1965 - MG B, Ford Mustang, de 'classic' Mini Cooper S, Volvo Amazon enzovoort - strijden in het NK Historische Touringcars en GT's. Net als bij de andere wedstrijden worden de auto's precies zo geprepareerd als vroeger.

Ook in de State of Art NK Touringcars en GT's uit de periode 1966 tot en met 1981 is de verscheidenheid aan modellen groot. Een BMW 2002 rijdt tegelijk met een Ford Escort, een De Tomaso Pantera met een Opel Ascona. Andere 'bekenden' die je in actie ziet zijn onder meer de Porsche Carrera, Simca 1000 Rallye 2, Volkswagen Golf GTI en Ferrari 308 GTB. De coureurs komen uit heel Europa.

Opel Ascona B in racetrim

Ook te zien is het betaalbare kampioenschap MG Triumph Competition. Dat betekent niet dat deze wedstrijd minder leuk is om te bekijken. Je hart gaat toch harder kloppen bij het zien van deze fraaie MG B GT's, Midgets en Austin Healey's. 

Zelf rijden op het circuit

Denk je inmiddels 'Ik wil zelf ook wel!' dan kan dat nog diezelfde dag. Het festival biedt twee mogelijkheden om het circuit op te gaan in je eigen auto. Je kunt meedoen met Track Time. Tijdens deze vrij rijden-sessies van steeds 20 minuten krijg je de gelegenheid om je auto en het circuit op een sportieve manier te verkennen. Doe je het liever rustig aan dan kun je deelnemen aan de Parade. 

Deelname en toegang

Kijk op onderstaande website wat nodig is voor deelname. Ook geschorste klassiekers zijn welkom op het festival, mits ze voldoen aan de Evenementenregeling van de Belastingdienst. Bezoekers met een oldtimer kunnen volstaan met een showautoticket in plaats van regulier kaartje plus parking. Je vindt uitgebreide info op ondergenoemde site.

Overigens krijgt iedereen tevens gratis toegang tot het Auto Motor Klassiek Festival, dat gelijktijdig op het Circuit Park Zandvoort plaatsvindt. Zo valt ook op de paddocks veel te beleven.

Wanneer:
29 en 30 april 2017
Plaats:
Circuit Park Zandvoort
Burg. van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort
Nederland
Prijs:
€ 18,00 of toegang met de 402 Jaarkaart (kinderen tot 6 jaar gratis, van 6 tot en met 14 jaar € 5,00). Korting voor bezoekers met een oldtimer en leden van deelnemende autoclubs.
Meer informatie:
www.historiczandvoorttrophy.nl/

Nu op voorraad

Meer auto's Tweedehands auto's
Tags: mg triumph oldtimers zandvoort festival