Mijn Autokopen.nl

Eni Viva Italia 2017

Italiaanse auto's en motoren, inclusief supercars

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Dit jaar vroeg in het seizoen maar even leuk als altijd: Viva Italia. Een festival waarop liefhebbers van Italiaanse auto's, motoren en lifestyle hun ogen uit kijken en het hart in de keel voelen kloppen.

Let op dat je het niet mist: in 2017 wordt het festival Eni Viva Italia al op 9 apri georganiseerd. De paddocks en de baan van het TT Circuit in Assen zijn die zondag gevuld met Italiaanse 'belleza's', mooie auto's en motorfietsen. Zoals elk jaar kun je zelf actief meedoen. Hieraan zijn soms extra voorwaarden of kosten verbonden; meer informatie vind je op ondergenoemde website.

Kijk je ogen uit

Zo kun je met een showautoticket je eigen auto op de showpaddock tonen, of - als het een mooi, speciaal, klassiek of anderszins bijzonder exemplaar is - meedoen aan de verkiezing van de fraaiste showauto, het Concorso d'Eleganza. 

Natuurlijk breng je een bezoek aan het Piazza Lamborghini, de Strata Ferrari en de Via Maserati. Op deze aparte paddocks staan in totaal tegen de tweehonderd exotische auto's. Van het supercarmerk Lamborghini worden zelfs buitenlandse exemplaren naar Viva Italia gehaald. 

Voel het hart in de keel kloppen

Een aantal bijzondere auto's komen ook in actie op het circuit, onder meer tijdens de Display Supercars-sessie. Wie zelf wil ervaren hoe zoiets voelt kan meerijden in een Ferrari F430. Je wordt ruim 10 minuten meegenomen op de openbare weg. 

Een nieuw festivalonderdeel is Competizione di Tempo. Net als bij het bekende Time Attack proberen de deelnemende bezoekers de snelste rondetijd neer te zetten. Aan het begin van de dag vinden de kwalificaties plaats, aan het eind nemen de finalisten het tegen elkaar op.

Er zijn ook diverse vrij rijden sessies op het circuit, zowel voor automobilisten als motorrijders. In een rustiger tempo over de baan meerijden is tijdens de Parade. Die wordt diverse malen verreden, de ene keer voor Ferrari-rijders, de andere voor Lamborghini- of Lancia-rijders.

Lancia Beta (1975-1979)

Clubauto's

Diverse clubs voor Italiaanse auto's nemen hun wagens mee naar Viva Italia. Bekijk ze op de clubpaddocks. Aanwezig zijn onder andere de Stichting Club van Alfa Romeo Bezitters (Scarb), de Lancia Club Nederland en de Lamborghini Club Nederland. Samen stellen ze meer dan duizend auto's tentoon.

Bijzonder is de poging om zoveel mogelijk Lancia Beta's bij elkaar te brengen. Hiermee wordt een ode gebracht aan het model waarvan het 45-jarig jubileum wordt gevierd. 

De Ducati Olanda Club verzorgt deze dag de afsluiting: een adembenemende demonstratie door motorrijders op het circuit. Zo blijft het tot de laatste minuut aan toe genieten. 

Wanneer:
9 april 2017
Openingstijden:
van 11.00 tot 18.00 uur
Plaats:
TT Circuit
De Haar 9
9405 TE Assen
Nederland
Prijs:
€ 20,00 exclusief evt. showautoticket (of toegang met 402 Card). Deelnemende clubleden € 14,00. Kinderen tot en met 5 jaar gratis, van 6 tot en met 14 jaar € 5,00
Meer informatie:
www.viva-italia.nl/

Nu op voorraad