Mijn Autokopen.nl

Oranje Klassieker Rit Velp

Nog enkele plaatsen vrij voor oldtimerevent op Koningsdag

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Renault 15 GTL uit 1979

Voor wie nog op zoek is naar een leuk event tijdens Koningsdag: oldtimereigenaren kunnen nog meerijden met de Oranje Klassieker Rit Velp. Ook toeschouwers zijn natuurlijk van harte welkom. 

Op Koningsdag, donderdag 27 april aanstaande, wordt de jaarlijkse Oranje Klassieker Rit Velp (OKRV) verreden. De kaartleesrit voor circa honderdvijftig auto's van ouder dan 25 jaar maakt deel uit van diverse lokale oranje-activiteiten. Hoewel de inschrijving eerder gesloten was heeft de organisatie nog enkele beschikbare plekken kunnen regelen. 

Omdat het alweer de vijftiende OKRV is draait het thema om auto's met een '15' in de modelnaam. Zo worden bijvoorbeeld eigenaren van een Renault 15 (uit 1971 tot 1979) nadrukkelijk uitgenodigd naar Velp te komen.

De kaartleesrit

Je vindt de start- en finishlocatie te Velp (gemeente Rheden), ten zuiden van het Nationaal Park Veluwezoom en ten noorden van de rivier de IJssel - een schitterende omgeving om te rijden. Vanaf 12.30 uur kunnen de deelnemers hun auto's opstellen langs de Van Spaenallee, de kaarsrechte weg die leidt naar Kasteel Biljoen. 

Om 14.15 uur vertrekken de equipes. Zij dienen hun weg te vinden met behulp van het bolletje-pijltje-systeem, dat enige aanpassingen ondergaat (zie hiervoor ondergenoemde website). Halverwege de tocht wordt een gezamenlijke pauze gehouden om naar wens te eten. Ook wacht de rijders een verrassing... Het tweede deel van de rit voert terug, via het monumentale villapark Overlee in Velp, waar de deelnemers met muziek worden onthaald. 

Wanneer:
27 april 2017
Openingstijden:
vanaf 12.30 uur
Plaats:
Van Spaenallee 1
7315 JA Velp (gem. Rheden)
Nederland
Meer informatie:
www.okrv.nl/

Nu op voorraad

Tags: renault puzzelrit