Mijn Autokopen.nl

Gamma Racing Day 2017 [Update]

Wederom Formule 1-auto's op het auto-, motor- en kartevenement

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Ook dit jaar zijn er tijdens de Gamma Racing Day - of eigenlijk: drie Racing Days - weer Formule 1-auto's in actie te zien. En nog veel meer sportwagens natuurlijk. 

Voor de combinatie autoraces, motorraces en kartraces ga je naar de Gamma Racing Day. Eigenlijk zijn het drie racedagen: op vrijdag vinden de eerste trainingen met raceauto's plaats, op zaterdagmorgen de kwalificaties van de moto's, 's middags de eerste autoraces en zondag is de officiële wedstrijddag voor alle deelnemende klassen. Schrijf het maar in je agenda: vrijdag 4 tot en met zondag 6 augustus op het TT Circuit in Assen.

Het programma is nog niet bekend maar wel weten we te melden dat ook dit jaar weer Formule 1-auto's in actie te zien zullen zijn. Zij aan zij met auto's uit de GP2 Series, IndyCar, Champ Car, World Series by Renault en de Superleague Formula gaan de F1-wagens de strijd aan in het Boss (Big Open Single Seaters) GP-kampioenschap. Op zaterdag en zondag zijn er tussen de wedstrijden door spektaculaire demonstraties. 

Drift tijdens de Gamma Racing Day 2016

Gratis toegang

Net als elk jaar kun je in juli via de sponsor, Gamma bouwmarkten, tickets krijgen voor gratis toegang tot de taluds en tribunes. Ook kun je deze gratis entreebewijzen downloaden van ondergenoemde website. Wil je op de paddocks naar het sleutelen aan de auto's kijken of er handtekeningen van coureurs scoren dan dien je in het bezit te zijn van een paddockticket. 

De organisatie biedt daarnaast hospitality-arrangementen aan vanuit de Pitroof Inn (195 euro per persoon). Daar kijk je, onder het genot van drankjes en hapjes, over de baan en het rennerskwartier uit. Je ontvangt een programmaboek en kunt live racebeelden en rondetijden op de grote schermen volgen.

Update

Studententeam Forze van de Technische Universiteit Delft zal met een waterstofauto, de Forze VII, meedoen aan de Supercar Challenge. Het is voor 't eerst dat een auto op schone brandstof deelneemt aan een reguliere competitie. 

Wanneer:
4 tot en met 6 augustus 2017
Openingstijden:
van 9.00 tot 18.00 uur
Plaats:
TT Circuit
De Haar 9
9405 TE Assen
Nederland
Prijs:
gratis toegang tot de tribunes met een Free Ticket. Paddockkaarten: € 5,00 (vrijdag), € 15,00 (zaterdag of zondag) of € 15,00 voor een weekendticket. Kinderen tot 12 jaar gratis toegang tot de paddock.
Meer informatie:
www.gammaracingday.nl/

Nu op voorraad