Mijn Autokopen.nl

Mercedes-Benz Classic Trackday

Vrij rijden met aanwijzingen van bekende Mercedes-coureurs

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Voormalig coureur Jörg van Ommen organiseert Mercedez-Benz Classic Trackdays. Op 3 augustus kun ook jij vrij rijden op het circuit Zolder. Wellicht krijg je nog een goed advies van een van de aanwezige, bekende coureurs. 

In de jaren '80 en '90 reed de Duitse coureur Jörg van Ommen veel wedstrijden voor Mercedes-Benz, nu organiseert hij Mercedes-Benz Classic Trackdays. Dat zijn vrij rijden-evenementen op gerenommeerde circuits zoals de Hockenheimring. Op 3 augustus wordt het Belgische circuit Zolder aangedaan, niet ver van de Nederlandse grens. 

Daar kan 5 uur lang volgens het 'open pitlane' concept gebruikgemaakt worden van deze uitdagende baan. Deelname (aanmelden via ondergenoemde website) is open voor maximaal 45 rijders van een klassieke Mercedes of sportwagen van het merk. Het beperkte aantal verzekert je van lekker veel ruimte om op het scherp van de snede te rijden. Elke bestuurders kan echter maximaal vier gasten meenemen. Want het event omhelst meer dan alleen maar rijden. 

Mercedes-Benz 190 E 2.5-16 Evolution II

Meer dan vrij rijden

Het begint 's ochtends met een gezamenlijk ontbijt. Ook de rest van de dag worden de deelnemers van hapjes en drankjes voorzien. Daarnaast is de aanwezigheid van bekende coureurs leuk, want deze hebben vakkundige adviezen om nog sportiever te kunnen rijden. Een van de verwachte gasten is Roland Asch, een bekend coureur uit Duitsland. 

Mercedes-Benz zelf vaardigt een auto af: de 190 E 2.5-16 Evolution II, een W 201-model zoals de succesvolle wagens die begin jaren '90 aan het Deutsche Tourenwagen Meisterschaft (DTM) meededen. De showcar is speciaal omgebouwd voor deelname aan historische autosportevenementen. Hij komt op Zolder vast in actie!

Wanneer:
3 augustus 2017
Openingstijden:
van 9.00 tot 15.00 uur
Plaats:
Circuit Zolder
Terlaemen 30
3550 Heusden-Zolder
België
Prijs:
€ 650,00 (bijrijders €150,00 p.p.), clubleden € 520,00
Meer informatie:
jvo.de/mercedes-benz-classic-2017.html

Nu op voorraad

Meer Mercedes-Benz 1 nieuwe auto 641 tweedehands auto's