Mijn Autokopen.nl

Deutsche Tourenwagen-Masters (DTM)

Ook Max Verstappen tijdens race-event op Zandvoort

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

De 'Formule 1 van de toerwagens', het DTM-kampioenschap, is altijd een spektakel. Dit weekend samen met andere races te zien. Ook Max Verstappen is aanwezig!

Het van oorsprong Duitse kampioenschap DTM doet het Circuit Park Zandvoort aan in het weekend van 18 tot en met 20 augustus. Achter het stuur van de 500 pk sterke bolides zie je onder meer ex-Formule 1-coureur Giedo van der Garde, Prins Bernhard van Oranje en de huidige leider in het kampioenschap, Audi-coureur Mattias Ekström. 

Audi Sport TT Cup

Andere raceklassen

Er is meer spektakel dit weekend. Het krachtigste junioren formulekampioenschap, de FIA Formula 3 European Championship, verrijdt diverse races. Bekende GT4-racewagens als de McLaren 570S, Aston Martin Vantage, Nissan 370Z en KTM X-Bow strijden om de GT4 European Series Northern Cup. Bij de Audi Sport TT Cup rijden alle coureurs in dezelfde 310 pk sterke Audi TT, wat garant staat voor een spannende race. Ook De Duitse Motor Sport Bond verschijnt aan de start. 

Op de vrijdag (waarvoor voordelige tickets verkrijgbaar zijn) vinden de vrije trainingen plaats. Zaterdag begint met kwalificaties, gevolgd door de eerste races. De overige wedstrijden worden zondag verreden. Er zijn veel verschillende tickets verkrijgbaar. Op zater- en zondag worden tussen de middag publieksactiviteiten georganiseerd.

Publieksactiviteiten

Zo kun je meerijden in een 'sportwagentaxi' over het circuit of een pitwalk maken, om de sleutelende raceteams aan het werk te zien. De merken Mercedes-Benz, Audi en BMW, die de DTM-auto's prepareren, zullen op een aparte locatie hun wagenpark presenteren. Daar kun je met jouw favoriete model op de foto. Ook zullen enkele DTM-coureurs hier handtekeningen uitdelen. 

Op zondag is er een bijzondere bezoeker: Formule 1-coureur Max Verstappen. Hij reed in het verleden op Zandvoort in de Formule 3, in het voorprogramma van de DTM. Nu zal hij worden geïnterviewd, in een open wagen over het duincircuit worden rondgereden en zichzelf aan het publiek presenteren. Ook is hij degene die dit weekend de prijzen uitreikt.

Wanneer:
18 tot en met 20 augustus 2017
Openingstijden:
van 9.00 tot 20.00 uur
Plaats:
Circuit Park Zandvoort
Burg. van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort
Nederland
Meer informatie:
www.circuitzandvoort.nl/

Nu op voorraad

Tags: audi bmw mercedes-benz zandvoort