DF @ Weeze

(Leren) driften op de voormalige luchtmachtbasis

Evenement 9 december 2017

Driften

Waar eens de straaljagers hun weg naar de hemel vonden kun je nu driften. In je eigen auto of in een dikke BMW.

Autosport liefhebbers opgelet: op vliegveld Weeze staat een deel van de start- en landingsbanen leeg... De banen waar eens de straaljagers hun weg naar de hemel vonden worden op zaterdag 9 december afgehuurd door Driving Fun om er met auto's te kunnen driften. De organisatie zet een parcours uit op de 1,4 km lange baan, met daarin korte bochten maar ook versnellingsbochten.

Heb je geen of weinig driftervaring? Dat is niet erg want er zijn instructeurs aanwezig die je de beginselen bijbrengen - of de fijne kneepjes, als je al een ervaren drifter bent. Het voordeligst is het om in je eigen auto te driften. Delen met anderen is mogelijk. Kijk wel vooraf op onderstaande website of je auto aan de eisen voldoet.

Als alternatief kun je een BMW E6 325i huren. Met twee rijders ben je, inclusief deelname, in totaal 550 euro per persoon kwijt. Op aanvraag is er zelfs een BMW M3 beschikbaar. Wie zou daarvan niet eens het rubber willen opbranden?

Het uitgezette parcours is tussen 9 en 12 toegankelijk volgens het open pitlane concept, daarna weer van 13 tot 16.30 uur. Je reist weer naar huis met een grotere mate van voertuigcontrole dan je 's ochtends had. Jammer alleen dat je niet overal je auto dwars over de weg kunt laten glijden. 

Wanneer:
9 december 2017
Openingstijden:
van 8.00 tot 16.30 uur
Plaats:
Airport Weeze - Flughafen Niederrhein
Flughafen-Ring 60
47652 Weeze
Duitsland
Prijs:
€ 295,00 p.p. met je eigen auto; tweede rijder € 30,00 p.p.; bijrijders €10,00 p.p. (exclusief DF Trackdays-lidmaatschapskaart)
Meer informatie:
www.dftrackdays.com/