Mijn Autokopen.nl

American Dream Cars & Bikes: the Golden Years

Expositie jaren '50 en '60 USA-cars in Autoworld

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Droom weg bij deze grote tentoonstelling over Amerikaanse auto's uit de jaren '50 en '60 van vorige eeuw en zie welke plaats ze innamen in de toenmalige maatschappij.

Het naoorlogse Noord-Amerika ontwikkelde zich razendsnel. De industrie draaide op volle toeren, de woonwijken buiten de steden ('suburbs') verrezen, het 'Interstate Highway' netwerk van snelwegen werd aangelegd. Tegelijk nam het individualisme in de cultuur toe. Dit alles was terug te zien in de auto's die tijdens deze 'gouden jaren' werden ontwikkeld. 

De gouden jaren

De groeiende economie werd weerspiegeld in de trends langer, breder en lager, de groeiende welvaart in de toepassing van veel chroom. Ook de technologische ontwikkelingen zag je terug in het autodesign, zo waren de bekende vinnen een knipoog naar de raketten uit de luchtvaartsector. De eerste massageproduceerde V8-motor van General Motors en de Hemi-krachtbron van Chrysler deden de rest. Iconen uit de jaren '50 zijn de Cadillac Eldorado, Chevrolet Corvette, Chrysler Imperial en Ford Thunderbird, uitgesproken modellen waarmee de eigenaren hun persoonlijk konden tonen.

Ford Mustang 1965

In het decennium dat volgde werden De Grote Drie (GM, Chrysler en Ford) bedreigd door de populariteit van het merk Rambler. Ze introduceerden daarop compactere modellen met minder extreme stijldetails en bling. 1964 was een belangrijk jaar. Niet alleen was dit, met de introductie van de Pontiac GTO, het geboortejaar van de 'muscle cars' met flinke power onder de motorkap. Ook de 'pony cars' zagen het levenslicht, onder aanvoering van de Ford Mustang. Deze compacte, sportieve modellen waren financieel bereikbaar voor een grote groep kopers. 

Expositie in Autoworld

Het Brusselse museum Autoworld richt, in samenwerking met Ford, vanaf half december een grote tentoonstelling in met Amerikaanse auto's uit de 'fifties & sixties'. Niet alleen krijg je een verzameling fraaie en iconische modellen voorgeschoteld, dit alles wordt ingebed in de context van de 'gouden jaren'. De drive-in bioscopen, het onderweg zijn in de auto, de naoorlogse massaconsumptie, films waarin de auto's figureerden... de vele herinneringen maken dit een tentoonstelling om bij weg te dromen.

Wanneer:
15 december 2017 tot en met 28 januari 2018
Openingstijden:
van 10.00 tot 17.00 uur (tot 18.00 uur in het weekend)
Plaats:
Autoworld
Jubelpark 11
B-1000 Brussel
België
Prijs:
€ 10,00 (diverse groepen krijgen korting)
Meer informatie:
autoworld.be/

Nu op voorraad

Tags: ford expositie