Mijn Autokopen.nl

Bremen Classic Motorshow 2017

Nooit eerder getoonde Karmann 'collection items'

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

In 2017 heb je wel een heel goede reden om de Bremen Classic Motorshow te bezoeken. De 'Karmann schatkamer' wordt geopend om nooit eerder getoonde prototypes en conceptcars te showen aan het publiek.

De kenners weten het: Karmann (1901-2009) was een Oostenrijkse carrosseriebouwer die onder meer de Karmann Ghia voor Volkswagen heeft gebouwd. Maar het bedrijf ontwierp ook eigen koetswerk. Soms voor productiemodellen van bekende autofabrikanten, maar Karmann ontwikkelde daarnaast eigen prototypes, conceptcars en studiemodellen.

Voor het eerst te zien: Karmann-studies

In tegenstelling tot andere ontwerpers zijn deze ontwerpen nooit verkocht. Toen Volkswagen in 2009 de failliete boedel van de familie Karmann overnam erfde het ook de collectie met honderdveertig auto-ontwerpen, vaak eenmalige modellen. Voor het eerst gaat deze 'schatkamer' open: op de Bremen Classic Motorshow 2017 worden twaalf exclusieve modellen getoond. 

Natuurlijk zie je de Karmann Ghia, maar niet het model zoals je dat kent. Er staan enkele unieke studiemodellen uit begin jaren '60 op de beursvloer die de productiefase niet gehaald hebben, zoals de 'bug coupé' en een exotische cabrio. Een andere rariteit is de Hanomag Partner uit 1951. Deze passagiersauto is evenmin in productie genomen. Het enige resterende prototype uit een reeks van twintig staat nu in Bremen. 

Audi 'Pik As' Concept by Karmann 1973

Een van de oudste Karmann-schatten die getoond wordt is de Adler Diplomat, een luxeauto uit 1936. Slechts 3 jaar ouder is de Ford Eifel Roadster met Karmann-body. Maar ook latere creaties, zoals cabrio-prototypes van de Opel Commodore (1967) en Manta (1970) zijn te zien. De wigvormige Pik As uit 1973, getekend door bekend designer Giorgio Giugiaro voor Audi, is een bijzondere coupé om te zien. 

Verder op de Bremen Classic Motorshow

De expo 'The Karmann Treasure Vault' is niet de enige speciale tentoonstelling op de Bremen Classic Motorshow. Ook de geschiedenis van het 100-jarige motorfietsmerk Zündapp wordt met een expositie toegelicht. Tot slot is er aandacht voor een Volkswagen Sport Cabriolet uit 1958, met body van de koetsbouwers Rometsch Lawrence, in de expo 'Special German Car Bodies'. 

De oldtimerbeurs zelf biedt acht hallen met klassieke auto's, youngtimers en historische motorfietsen van 650 internationale exposanten. Keuringsinstituut TÜV-Rheinland certificeert de old- en youngtimers die te koop aangeboden worden. De rijdende verkoop wordt aangevuld met zaken als onderdelen en paraphernalia. 

Wanneer:
3 tot en met 5 februari 2017
Openingstijden:
van 9.00 tot 18.00 uur
Plaats:
Messe Bremen
Findorffstraße 101
28215 Bremen
Duitsland
Prijs:
€ 16,00 voor één dag of € 24,00 voor twee dagen. Leden van deelnemende clubs krijgen korting
Meer informatie:
www.classicmotorshow.de/

Nu op voorraad