Mijn Autokopen.nl

Pinksterraces 2017

Duinencircuit Zandvoort toneel van autosport

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Het duinencircuit van Zandvoort is tijdens het pinksterweekend traditioneel het toneel van autoraces. Zeven geheel verschillende raceklassen komen dit jaar tijdens de Pinksterraces in actie.

Na een trainingsmiddag op vrijdag start op zaterdag 3 juni het kwalificeren voor de diverse autosportwedstrijden die verreden zullen worden tijdens de Pinksterraces. Jij kunt erbij zijn, toegang tot het duinterrein is zelfs gratis. Of bestel een dag- of weekendkaart die ook toegang geeft tot de tribunes, de paddocks, het pitsdak en de pre-grid. 

Raceklassen

De zeven klassen die op zaterdag en zondag wedstrijden rijden verschillen flink van elkaar. Er zijn merkencups voor hedendaagse auto's, zoals het MaX5 Racing Kampioenschap met de Mazda MX-5. Dankzij de betaalbaarheid van 's werelds meest verkochte roadster hebben deze sprintraces een goed gevuld startveld. Iedereen rijdt met hetzelfde materieel, wat zorgt voor 'close racing'. Hetzelfde geldt voor de Formula Ford. Daarin wordt gestreden om de Marcel Albers Memorial Trophy. 

Mazda MX-5 wedstrijd

Tijden van weleer herleven tijdens het Historic Monoposto Racing. Je kent de Formule-auto's vanaf de jaren '60 van de vorige eeuw vast nog van Ayrton Senna, Niki Lauda, Alain Prost en onze eigen Jan Lammers. De Equipe GTS is een raceklasse voor auto's van vóór 1966. De motorinhoud variëert van 1.150 tot 2.700 cc.

Andere wedstrijdklassen dit weekend zijn de BMW Challenge en de Super Toer Wagen Cup. Geniet van dichtbij van dit spektakel. Zodra de winnaars met de buit en de verliezers met de kater huiswaarts keren ga jij op weg met een dikke grijns op je gezicht. Fijne pinksterdagen!

Wanneer:
3 en 4 juni 2017
Openingstijden:
van 8.00 tot 18.00 uur
Plaats:
Circuit Park Zandvoort
Burg. van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort
Nederland
Prijs:
€ 15,00 per dag of € 25,00 voor een weekendkaart (duinterrein gratis toegang). Kinderen tot 12 jaar gratis.
Meer informatie:
www.circuitzandvoort.nl

Nu op voorraad

Tags: bmw ford mazda oldtimers zandvoort