Mijn Autokopen.nl

Publieksdag Automotive Week 2017

Ervaar nu al de mobiliteit van de toekomst

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

STE Stella

Beleef zelf hoe je in de toekomst reist. Met simulatoren, demonstraties, virtual reality en andere activiteiten tijdens de publieksdag van de Automotive Week 2017. Een dag die leuk is voor het hele gezin.

Auto's en andere voertuigen worden steeds slimmer, duurzamer, autonomer en meer verbonden. Daarom moet de omgeving waarin ze rijden ook ingrijpend aangepast worden. Zodat bijvoorbeeld zelfrijdende auto's automatisch een seintje uit de omgeving krijgen dat snelheid geminderd moet worden. Zo kan het verkeer veiliger worden en de steden leefbaarder. Het snijpunt van slimme voertuigen en verkeerssituaties is het thema van de Automotive Week 2017. 

Die week op de Automotive Campus in Helmond is in eerste instantie bedoeld voor wetenschappers, onderzoekers, bedrijven en overheden die zich met mobiliteit bezighouden. Maar zondag 26 maart is juist gereserveerd voor iedereen die meer wil weten over mobiliteit in de toekomst. Zelfs voor kinderen zijn er volop activiteiten, zodat de publieksdag een leuk uitje voor het hele gezien wordt. 

Activiteiten

Op het campusterrein en de (afgezette) weg A270 is vanalles te zien en te doen. Natuurlijk zijn de nieuwste voertuigen te bekijken. Zo nemen studententeams van de Technische Universiteit Eindhoven en de Fontys Hogeschool een voertuig op zonne-energie mee, een zelfrijdend voertuig en een elektrische Formule 1-wagen. Tevens is er een ontwerppresentatie van de TU/ecomotive. Op de A270 wordt een recordpoging georganiseerd voor eigenaren van elektrische auto's.

Je kunt kennismaken met toekomstig reizen in simulatoren, demonstraties of in virtual reality. Professor Maarten Steinbuch, autoriteit op het gebied van elektrisch en slim rijden, geeft een kindercollege. Voor kids die met techniek willen experimenteren is er de Technobiel en Microsoft laat jongeren kennismaken met het programmeren van The Internet of Things. 

Ook de Innovatiecentrale Helmond is deze dag open voor een bezoek. Hier experimenteert Rijkswaterstaat met de slimme verkeerscentrale van de toekomst. Met zoveel leuke activiteiten blijf je toch niet thuis?

Wanneer:
26 maart 2017
Openingstijden:
van 9.00 tot 17.00 uur
Plaats:
Automotive Campus
Automotive Campus 30
5708 JZ Helmond
Nederland
Prijs:
gratis
Meer informatie:
www.automotiveweek.nl

Nu op voorraad