Mijn Autokopen.nl

Klassikwelt Bodensee 2017

Internationale oldtimerbeurs viert 10-jarig bestaan

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

De internationale Oldtimerbeurs Klassikwelt Bodensee viert het 10-jarig bestaan. Tijd om eens 'te kijken' waarom deze Duitse beurs steeds meer bekendheid verwerft. Het blijkt de moeite waard voor een leuk weekendtripje. 

In Friedrichshafen aan het Bodenmeer, ten noorden van Zwitserland en Liechtenstein, vindt sinds 10 jaar een oldtimerbeurs plaats die internationaal steeds meer bekendheid verwerft. Vorig jaar kwamen een kleine 40.000 bezoekers vanuit omliggende landen naar de beurs, waarvan een derde in hun eigen klassieker. 

De beurs is geen kleintje. Twaalf hallen bieden meer dan 85.000 m2 vloeroppervlak. Deze wordt gevuld met oldtimers die 'rollen, vliegen en zwemmen' - verwacht naast automobielen ook klassieke en exclusieve boten. Daarnaast zijn volop onderdelen, accessoires, restauratiegereedschap en poetsartikelen verkrijgbaar. De beurs is tevens een ontmoetingsplek voor oldtimer- en merkenclubs. Zij presenteren zich op de beurs. 

Dit jaar te zien aan de Bodensee

De tentoongestelde en aangeboden oldtimers vallen veelal in het premiumsegment. Ook zijn er sportieve modellen en 'rariteiten'. Onder de speciale verzamelingen vind je driewielers, 'American Dream Cars' en schone wagens uit 'Bella Italia'. Voor dat laatste onderdeel worden bijzondere auto's van het Fiat-concern uit Italië naar de beurs gehaald.

USA car op Klassikwelt Bodensee

Op de beurs is speciale aandacht voor 40 jaar Porsche 928. De 'veteranen' onder ons herinneren zich wellicht nog de verkoopslogan 'van 0 tot 100 km/u en terug in slechts 10 seconden'. De 928 is de enige sportauto die ooit de titel Auto van het Jaar (1978) heeft gewonnen. Een flink oudere sportwagen is de BMW 328 (1936-1940). Op de beurs wordt vooral de aerodynamische vormgeving van deze vooroorlogse sportcoupé belicht. 

Specialist van aandrijflijnen ZF brengt een 'motodrom' mee, een ringvormig parcours waarop geracet kan worden met vintage cars. Er worden diverse demonstraties gegegeven. Er vindt tevens een sportauto-meeting plaats. Speciaal daarvoor wordt een passage ingericht met rallye-racing klassiekers. De beurs is, kortom, de moeite waard voor een leuk weekendtripje. 

Wanneer:
19 tot en met 21 mei 2017
Openingstijden:
van 9.00 tot 18.00 uur
Plaats:
Messe Friedrichshafen
Neuse Messe 1
88046 Friedrichshafen
Duitsland
Prijs:
€ 16,00 per dag of € 26,00 voor twee dagen. Diverse kortingen mogelijk, evenals OV-combi-tickets.
Meer informatie:
www.klassikwelt-bodensee.de

Nu op voorraad

Tags: bmw fiat porsche oldtimers