Mijn Autokopen.nl

Wörthersee Treffen 2017

Vierdaags festival voor fans van het Volkswagen-concern

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

De ultieme vakantiebestemming voor Hemelvaart is de Wörthersee, het meer in Oostenrijk dat het decor vormt voor het gelijknamige, vierdaagse festival voor fans van Volkswagen-modellen.

Al zo'n 30 jaar lang vindt in het Hemelvaartweekend rondom de Wörthersee, een groot meer in de Oostenrijkse deelstaat Karinthië, het Wörthersee Treffen plaats. Dit meerdaagse festival is bedoeld voor VAG-fans, liefhebbers van het Volkswagen-concern, in het bijzonder GTi-fans. 

Dit jaar organiseert de gemeente Reifnitz (aan de zuidkant van het meer) in het weekend vooraf al enige activiteiten. Op vrijdag- en zaterdagavond kan er worden gefeest, gegeten en gedronken in aanwezigheid van 'coole auto's'. Op de zaterdag vindt de officiële première plaats, inclusief een presentatie van tuningcars. 

Vier dagen festival

Ook tijdens het festival zelf, van woensdag 24 tot en met zaterdag 27 mei, zijn er nog flink wat feesten. Van een Schlager- und Konfetti-party tot kunstvoorstellingen, Wörthersee is de naam festival meer dan waard. 

Maar het draait natuurlijk om de auto's. Op de woensdag verrijden circa tweehonderd Golfjes, vooral van de eerste twee generaties, de Sterrit. Er is een nieuwe route uitgezet door het Rosental. Donderdag is gericht op fans, terwijl vrijdag de Volkswagen-clubs in het zonnetje gezet worden. Er zijn diverse speciale activiteiten, zoals een ontbijt voor dames die met een Volkswagen Golf GTI komen.

Getunede Seat Leon

Hoewel het Volkswagen-concern graag met verrassingen komt, is al duidelijk dat er naast de showstand ook een Fan Drive opgesteld wordt, een party booth en een terrein voor clubauto's. De autofabrikant organiseert een GTI-workshop, expert talks en showacts. En hoogstwaarschijnlijk neemt het weer een of meerdere conceptcars mee. 

Op het Wörthersee Treffen vinden ook spektaculaire demonstraties plaats. Er is een Motoball-team aanwezig, er wordt een monster kart show gegeven, freestylers voeren stunts uit en ook de quad- en minibus-show moet je niet overslaan. 

Het is even reizen om er te komen, maar dan heb je werkelijk een onvergetelijk weekend. 

Wanneer:
24 tot en met 27 mei 2017
Plaats:
9081 Reifnitz (Kärnten)
Oostenrijk
Prijs:
€ 30,00 inclusief auto (plus € 6,00 p.p. extra inzittenden). Vierdaagsticket € 50,00 (plus € 15,00 p.p.) inclusief auto en overnachting
Meer informatie:
woertherseetreffen.at/

Nu op voorraad

Tags: audi seat skoda volkswagen festival