Vrij rijden (Harc) [Update]

Schoonmoedersessie: neem een passagier mee

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Cooper T43

Zowel straatauto's als raceauto's zijn welkom op het Vrij Rijden-evenement van Harc.

Op een trackday van de Historische Auto Ren Club zijn meer auto's welkom dan de clubnaam doet vermoeden: historische én hedendaagse wagens, raceauto's én straatauto's. Doordat ze over verschillende groepen verdeeld worden kan iedereen veilig rijden. Want daar is het om te doen: het circuit op een veilige manier verkennen met je eigen auto.

Daarbij maakt het niet uit of je een nieuwe Corvette hebt met ruim 450 pk onder de kap of een klassiek Fiatje met een tweecilinder. Mocht je weinig circuitervaring hebben dan kun je bij de inschrijving een verzoek indienen om instructie te krijgen. Dat kan via onderstaande website. Lees daar ook aan welke voorwaarden jij en je auto moeten voldoen. 

In groep 1 rijden auto's zonder circuitaanpassingen. Groep 2 en 3 worden gevormd door raceauto's, waarbij licentiehouders in de laatste groep rijden. Groep 4 staat open voor monoposto's en Lotus 7-achtige wagens. 

Bij de Vrij Rijden-dagen hebben Harc-leden voorrang tot 10 dagen voor de datum. Schrijf dus niet te laat in (via ondergenoemde site). Het minimum aantal auto's per groep is vastgesteld op vijftien.

Update

De eerstvolgende vrij rijden datum is op donderdag 2 november 2017. Aan het eind van de ochtend vindt de zogenaamde 'schoonmoedersessie' plaats, waarbij een passagier meegenoemen mag worden. Wil je hiervan gebruikmaken kijk dan op onderstaande website hoe je dit kunt aanmelden.

Wanneer:
2 november 2017
Openingstijden:
van 8.00 uur tot 17.00 uur
Plaats:
Circuit Park Zandvoort
Burg. van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort
Nederland
Prijs:
€ 125,00 tot € 270,00 (Harc-leden € 90,00 tot 185,00) afhankelijk van de race-klasse
Meer informatie:
www.harc.nl/