Mijn Autokopen.nl

Junkyardrace 2017

Oude barrels rijden een 7 uur durende endurance race

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Junkyardrace

De leukste race van het jaar op Zandvoort is de Junkyardrace. Met auto's die maximaal 500 euro waard zijn wordt 7 uur lang gepoogd de meeste ronden te rijden. In stijl. 

Vergeet de 24 Uur van Le Mans en kom naar de Junkyardrace. Ook dat is een wedstrijd waarbij het draait om het uithoudingsvermogen van de deelnemende auto's. Maar in plaats van high tech-hoogstandjes verschijnen alleen auto's aan de start die gebouwd zijn in de 20e eeuw en die niet meer waard zijn dan 500 euro. 

Het gaat niet eens om raceauto's, maar om modellen zoals we ze in het verleden in de straten zagen rijden. Het is de teams namelijk niet toegestaan om modificaties door te voeren, eventueel aangepaste exemplaren moeten teruggebracht worden in de staat waarin ze ooit uit de fabriek zijn gerold. 

Spacey aankleding

Nu ja, in dezelfde staat? De tand des tijds heeft natuurlijk toegeslagen dus het wordt spannend welke van de barrels blijft rijden tijdens deze uitputtingsslag van 7 uur lang. De 'vliegende start' is gepland rond 12 uur en dan wordt de hele middag gereden. Óf gesleuteld...

Leuk is dat de race elk jaar een ander thema meekrijgt. Dit jaar is dat 'Space and Beyond 2.0'. Deelnemers worden uitgedaagd om de auto én hun eigen outfits in passende stijl uit te dossen. Plezier en gezelligheid staan namelijk voorop in de Junkyardrace. Al vanaf half 11 vinden testsessies plaats. 

Wanneer:
27 oktober 2017
Plaats:
Circuit Park Zandvoort
Burg. van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort
Nederland
Meer informatie:
junkyardrace.nl/

Nu op voorraad

Tags: zandvoort