IAA Frankfurt 2017 [Update]

Autoshow met retro-expo en toekomst-debatten

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

De belangrijkste nieuwe modellen voor aanstaand jaar debuteren op de IAA-autobeurs in Frankfurt. De IAA is meer dan een model-expo.

Half september is het weer zover: in het beurscomplex in Frankfurt vindt voor de 67e keer de Internationale Automobilausstellung (kortweg IAA) plaats, een autoshow waar de belangrijkste nieuwe modellen voor de Europese automarkt van volgend jaar worden gepresenteerd. 

Natuurlijk debuteren tientallen nieuwkomers zoals de Volkswagen T-Roc, Skoda Karoq en Arona en de Hyundai Kona. Maar er valt meer te zien en te beleven. Er staan op de beursvloer diverse studiemodellen van de toekomst, prototypes van auto's in ontwikkeling, sportwagens en tuning cars. Je vindt er alternatieve aandrijflijnen, onderdelen, accessoires, audio-apparatuur en meer. 

Verleden en toekomst

Een leuke tentoonstelling is The Wild 70s! in hal 6. In de jaren '70 van de vorige eeuw was het bij onze oosterburen populair de motor, carburateur en uitlaat van auto's op te voeren. Gebeurde dit in eerste instantie nog langs de kant van de weg, op parkeerterreinen of bij tankstations, niet veel later openden tuningspecialisten de deuren van hun bedrijven. Daar werden dure massamodellen tevens voorzien van spoilers, extra compressor, vleugeldeuren, speciaal spuitwerk en meer. Een aantal pareltjes uit deze tijd is te zien op de IAA.

Jaguar-techniek op de IAA 2015

Ben je werkzaam op het terrein van mobiliteit dan is het discussie-event New Mobility World 2017, van 14 tot en met 17 september, wellicht interessant. Vakmensen wisselen daar nieuwtjes uit op de vijf hoofdthema's connected cars (infotainment), automated driving (zelfrijdende auto's), e-mobility (bijvoorbeeld het gebruik van big data om files te voorkomen), urban mobility (stedelijke mobiliteit) en mobility services (nieuwe apps).

Update

Branche-organisatie Rai Vereniging heeft aangekondigd dat 1.000 m2 beursvloer gereserveerd is voor Nederlandse exposanten. Naast de vereniging zelf presenteren meer dan veertig automotivebedrijven (bijvoorbeeld toeleveranciers), kennisinstituten en het ministerie van Infrastructuur en Milieu zich. Zij zullen laaten zien dat aan iedere auto die tegenwoordig van de band rolt technologie en onderdelen zitten die in Nederland zijn ontwikkeld en/of gemaakt. Daarnaast presenteert Nederland zich als gids- en testland voor bijvoorbeeld zelfrijdende auto's en smart mobility. 

Wanneer:
16 tot en met 24 september 2017
Openingstijden:
van 9.00 tot 19.00 uur
Plaats:
Messe Frankfurt, Tor Nord
Ludwig-Erhard-Anlage 1
D-60327 Frankfurt am Main
Duitsland
Prijs:
€ 14,00 of (in weekend) € 16,00 per dag (diverse kortingen). Combi-tickets treinmaatschappij Deutsche Bahn beschikbaar vanaf 49,50 euro.
Meer informatie:
www.iaa.de/