Mijn Autokopen.nl

Porsche 70th Anniversary

Expositie over geschiedenis van sportwagenmerk

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

In 1948 toonden Ferdinand en Ferry Porsche een sportwagen. Deze Porsche 356 zou de geschiedenis ingaan als het eerste Porsche-model. Museum Autoworld kijkt terug op de historie van het inmiddels legendarische sportwagenmerk.

Het eerste model dat door Porsche zelf ontwikkeld werd, de 356 uit 1948, legde de basis van wat gezien kan worden als de erfenis van het merk: het was een aerodynamische sportwagen waarin gebruikgemaakt werd van een luchtgekoelde motor. Inmiddels gebruikt het merk watergekoelde krachtbronnen, meestal boxermotoren die een positief effect hebben op de rijeigenschappen.

Deze principes hebben Porsche veel krediet opgeleverd en tevens veel successen in de autosport. Zelfs nu Porsche ook SUV's aanbiedt houdt het vast aan z'n uitgangspunten. De Porsche Cayenne, die het sinds 2002 levert, veroverde de status van performancevoertuig onder de SUV's. 

De expositie Porsche 70th Anniversary in het Brusselse Autoworld gaat dieper in op de geschiedenis van het Duitse merk. Deze wordt verteld aan de hand van meer dan vijftig voertuigen. Er zijn straat- en racewagens te zien, waaronder unieke exemplaren. Deze zijn afkomstig uit de collecties van Porsche België, het Porsche Museum en van diverse verzamelaars. 

Wanneer:
14 december 2018 tot en met 27 januari 2019
Openingstijden:
van 10:00 tot 17:00 uur (in het weekend tot 18:00 uur)
Plaats:
Autoworld
Jubelpark 11
B-1000 Brussel
België
Prijs:
€ 9,00 voor e-ticket (diverse kortingen mogelijk)
Meer informatie:
autoworld.be/

Nu op voorraad

Tags: porsche expositie