Mijn Autokopen.nl

GTC Rally (Festival) 2018

'Nacht van Achtmaal' voorafgegaan door autofestival

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Eerst prachtige auto's bekijken, vervolgens het festival bijwonen, dan rally kijken en tot slot feestvieren tot in de late uurtjes. Om de GTC Rally heen is van alles te doen. 

De GTC Rally, op zaterdag 14 juli, maakt onderdeel uit van het Nederlands Rally Kampioenschap. Maar het is meer, dit jaar véél meer. Om de rally - die eigenlijk al uit meerdere wedstrijden bestaat - heen is een compleet festivalprogramma georganiseerd. Dat GTC Rally Festival vindt dit jaar plaats op Breda International Airport. 

Daar wordt 's morgens al een showpaddock ingericht. Daarop zijn de rallyauto's te zien, maar ook tientallen andere snelle bolides en exclusieve wagens. Denk aan muscle cars, performancemodellen en supercars zoals de Ford Mustang, Nissan GT-R en Lamborghini Murcielago. Die ga je natuurlijk eerst bekijken. 

Op het vliegveld vinden allerhande festival-activiteiten plaats, die bekend zijn van mede-organisator 402 Automotive. Zoals de Best of Show Battle (verkiezing mooiste showcar), de Rev Battle (wedstrijd om het mooiste en hardste geluid) en dragraces tussen muscle cars en supercars op de start- en landingsbaan. Voor deelname zie onderstaande website.

Rallyprogramma

's Middags om 14 uur starten de rally's. De GTC Rally vertrekt sensationeel vanaf het vliegveld via een lusvormige en onverharde rijstrook. De coureurs zetten daarna koers richting België, om voor een servicestop terug te keren naar het Bredase vliegveld. Nogmaals wordt de volledige rit van circa 80 km verreden, onderweg worden proeven afgelegd. Het hoogtepunt van de GTC Rally vindt 's avonds plaats, met de marathonproef die van start gaat in het grensdorpje Achtmaal. De 'Nacht van Achtmaal' eindigt daar ook. Als kort na middernacht de winnaar bekendgemaakt wordt breekt het afsluitende feest los. 

Ford Mustang tijdens GTC Rally

Op 14e juli worden ook verwante rally's verreden. De instapwedstrijden - Jumbo Short Rally's geheten - kennen een korter parcours. Deze vinden plaats tussen 16 en 19 uur, nadat 's middags op het vliegveld al enige klassementsproeven plaatsgevonden hebben. Ook de tallywagens uit de jaren '70 en '80, in de Historic & Legend Rally, zijn 's avonds te zien; ze finishen net vóór de GTC-deelnemers in Achtmaal. Bij deze rally draait het naast snelheid ook om het aanhouden van vooraf opgelegde snelheden.  

De rally's zijn ook te volgen op Breda International Airport met speciale vip-programma's. Kijk op onderstaande website voor de mogelijkheden. 

Wanneer:
14 juli 2018
Openingstijden:
van 9.00 uur tot 20.00 uur; in Achtmaal tot middernacht
Plaats:
Breda International Airport
Pastoor van Breugelstraat 93
4744 RC Bosschenhoofd
Nederland
Prijs:
€ 15,00 (kinderen tot en met 12 jaar gratis)
Meer informatie:
www.gtcrallyfestival.nl/gallery

Nu op voorraad

Tags: rally festival