Mijn Autokopen.nl

Nationaal Oldtimer Festival 2018

Duitse Morgan-club verrijdt een van de races

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Morgan Plus 8

Er zijn meer dan duizend klassiekers te zien op het Nationaal Oldtimer Festival. Maar dit event is vooral leuk omdat er racewedstrijden verreden worden met auto's van vroeger. Ook bezoekers kunnen in Zandvoort de baan op.

Van de zeker vijftien auto- en merkenclubs die aanwezig zijn op het Nationaal Oldtimer Festival is de Morgan Sports Car Club Duitsland het vermelden waard. Anders dan de overige clubs zullen hun leden niet alleen Morgan-modellen tonen, maar ook zogenaamde 'regularoty races' verrijden op het circuit. Naast de Morgans nemen ook modellen van BMW, Ferrari, Porsche deel aan de wedstrijden. 

Andere raceseries die op het programma staan zijn de Equipe GTS (met raceauto's van vóór 1966, zoals de Lotus Elite, Triumph TR en de eerste Porsche 911-model), de Spridget 60 Meet (voor MG Midgets, Austin Healey Sprites en afgeleide auto's), en de Legendary Circuits Series. Verder is er de Trophée Saloon Car, verdeeld over tourwagens en Grand Tourers uit respectievelijk de sixties, seventies, eighties en nineties van de vorige eeuw. 

Bezoekers kunnen (vooraf) tickets kopen om zelf op het circuit te rijden. Ze kunnen deelnemen aan de Parade of Track Time. Er is één zo'n vrij rijden-sessie gereserveerd voor de MG Car Club. Oltimer-eigenaren die deze dag liever toekijken kunnen een van de duizend (gratis) showautotickets bestellen, waarna ze hun klassiekers op de paddocks tentoon mogen stellen. De fraaiste modellen dingen mee naar prijzen in het Concours d'Élégance.

Als jouw auto uit 1978 stamt - en dus sinds dit jaar officieel 'oldtimer' genoemd mag worden - ben je uitgenodigd om je op te geven voor een speciale '78ers' showpaddock. Natuurlijk kun je op het festival ook de fraaie auto's van deelnemende clubs bewonderen. Onder meer clubs voor Lamborghini's, Rover-modellen, de Mazda RX-7 en de Kever zullen hun mooiste wagens showen.

Wanneer:
29 juli 2018
Openingstijden:
van 9.00 tot 18.00 uur
Plaats:
Circuit Park Zandvoort
Burg. van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort
Nederland
Prijs:
€ 15,00 (kinderen tot en met 5 jaar gratis, van 6 tot en met 14 jaar € 5,00). Gratis met 402 Card
Meer informatie:
www.nationaaloldtimerfestival.nl
Tags: morgan zandvoort festival