Mijn Autokopen.nl

Concours d'Élégance Paleis Het Loo 2018 [Update]

De mooiste klassiekers in de paleistuinen in Apeldoorn te zien

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Het gerenommeerde klassiekerevenement Concours d'Élégance Paleis Het Loo vindt jaarlijks eind juni, begin juli plaats. Behalve de gebruikelijke activiteiten zijn een aantal merkimporteurs aanwezig. 

Zoals ieder jaar worden op het Concours d'Élégance Paleis Het Loo de mooiste historische auto's getoond die er zijn, of die nu uit Nederland komen of daarbuiten. Verwacht de crème de la crème, die in de fraaie tuinen van Paleis Het Loo voor iedereen van dichtbij te bekijken is. Een internationale jury van experts, autojournalisten en ontwerpers beoordeelt de tentoongestelde auto's. Op basis van criteria als het ontwerp en de staat van de auto worden winnaars geselecteerd.

De bekende ingrediënten van het evenement zijn ook in de 2018-editie aanwezig: de Classic Sprint waarbij oldtimers in actie komen op de Koningslaan vóór het Apeldoornse paleis; de klassiekerparking waar bezoekers wagens van vóór 1978 kunnen parkeren; catwalk presentaties, interviews en modeshows; plus verkoop van kunst, antiek en lifestyle-artikelen. Het paleis zelf is deze dagen eveneens geopend.

Porsche 924 uit 1979

Porsche, Renault en andere merken aanwezig

Ieder jaar is een aantal importeurs aanwezig om het concours extra luister bij te zetten. Op de eerste dag, vrijdag 29 juni, is dat Porsche. Het Duitse sportwagenmerk viert dit jaar dat het 70 jaar geleden het eerste eigen model bouwde, de Porsche 356. Daarnaast onthulde het 55 jaar terug de oorspronkelijke Porsche 911 en diens prototype, de 901. 

Enkele Porsche-prominenten zullen op het concours de geschiedenis van het merk vertellen. Dit doen zij aan de hand van bijzondere verhalen en natuurlijk ook door bijzondere, iconische Porsche-modellen te showen. Presentatoren zijn onder meer voormalig Porsche-ontwerper Harm Lagaaij (Boxster, Cayman, Carrera GT enzovoort) en ex-Formule 1-coureur Gijs van Lennep, die in 1971 met Porsche de 24 Uur van Le Mans won.

Het merk Renault bestaat 120 jaar. Het laat tijdens het driedaagse concours onder meer 'Easy Life'-innovaties zien, waarmee het auto's sinds 1898 heeft vormgegeven. Deze vernieuwingen moesten het leven van passagiers aan boord vereenvoudigen en verbeteren. Daarnaast stelt het merk fraai erfgoed tentoon: van de Renault Type B uit 1899, naar verluidt de eerste automobiel ooit met een volledig gesloten bestuurderscabine, tot de R.S. 2027 Vision, een conceptcar waarmee het de Formule 1 in de toekomst verbeeldt. 

Renault Étoile Filante uit 1956

Ook de Étoile Filante met gasturbine-motor is de moeite van het bekijken waard. Dit voertuig behaalde in 1956 meer dan 300 km/u op de zoutvlakte in het Amerikaanse Bonneville. Leuk is dat Renault ook eigenaren van klassieke Renaults oproept zich te melden voor deelname aan het merkdisplay op het concours.

Dochtermerk Alpine is dit jaar wederom aanwezig. Behalve twaalf speciale modellen uit de geschiedenis van het sportwagenmerk zijn ook de twee nieuwste uitvoeringen van de Alpine A110 te zien. 

Update

Inmiddels is er ook de aanwezigheid van Maserati bevestigd. De klassiekers Sebring S2 Coupé Vignale en Mexico GT zijn te zien, maar ook de 2018-modellen als Ghibli, Levante en Quattroporte.

Tesla showt de Model S, Model X en de eerste generatie roadster. Het geeft tevens demonstraties van het laadproces.

Wanneer:
29 juni tot en met 1 juli 2018
Openingstijden:
vrijdag van 11.30 tot 18.00 uur; zaterdag en zondag van 9.00 tot 18.00 uur
Plaats:
Paleis Het Loo
Koninklijk Park 1
7315 JA Apeldoorn
Nederland
Prijs:
€ 55,00 (weekendkaart) of € 17,50 - 22,50 (dagkaart). Korting voor kinderen van 6 tot en met 15 jaar.
Meer informatie:
www.concourselegance.com/

Nu op voorraad

Tags: alpine maserati porsche renault tesla oldtimers