International Amsterdam Motor Show [Update]

Exclusieve en historische auto's aangevuld met elektrische

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

De tijden van de AutoRai lijken te herleven met het nieuwe event genaamd International Amsterdam Motor Show. De nieuwe beurs richt zich bijna uitsluitend op exclusieve auto's, 'de absolute pareltjes voor autoliefhebbers'. 

Na meerdere jaren maakt Rai Amsterdam zich weer op om auto's te showen. Dit keer niet de nieuwste modellen van massamerken, maar supercars, historische sportauto's en andere exclusieve wagens. Want dat is waar het nieuwe evenement, de International Amsterdam Motor Show (IAMS), zich op richt. 

LaFerrari Aperta

Vijf thema's

Op 30.000 m2 beursvloer worden de pronkstukken verdeeld over vijf thema's. Het thema Supercars behoeft geen verdere uitleg. De merken Lamborghini, McLaren, Pagani en Koenigsegg laten 's werelds snelste auto's zien. Verder staat er een Ferrari-collectie met onder meer de unieke Pininfarina Rossa, een 288 GTO, de LaFerrari Aperta en een F50. 

De Historische Auto Ren Club (Harc) brengt Formule-auto's uit het verleden en racewagens uit vroegere Toerwagenkampioenschappen naar de Rai. Dit mobiel erfgoed racete ooit op Zandvoort en vormt nu het thema Sportauto's. Ook de Live Action Area (verzorgd door Bleekemolens Race Planet) draait om racewagens. 

De Classic Cars zijn afkomstig uit privécollecties uit binnen- en buitenland. Denk aan de eerste hypercars uit de jaren '80 van de vorige eeuw of aan modellen die deelnamen aan de bekende rally Mille Miglia. Om niet in het verleden te blijven vastzitten biedt de IAMS ook het thema Future Cars. Hier worden de elektrische auto's van de toekomst geshowd. Het Italiaanse Rimac Automobili brengt z'n limited edition elektrische supercar mee.

Het vijfde thema, Luxury Items, vind je verspreid over de beurs terug. Tussen de exclusieve auto's presenteren luxemerken hun artikelen, zoals dure horloges en sieraden. Aanvullend worden enkele pleinen rond nog in te vullen onderwerpen ingericht. Maar wij zijn al heel gelukkig met de terugkeer van een autobeurs in de Rai Amsterdam. En nog wel tijdens het paasweekeinde, zo kan iedereen er tijd voor vrijmaken.

Update

Ook te zien op de IAMS: 's werelds eerste vliegende auto, de Pal-V Liberty, en een historische Formule 1-auto in actie. 

Wanneer:
29 maart tot en met 2 april 2018
Openingstijden:
Preview en Vip Night (29 maart) van 19.00 tot 24.00 uur. Overige dagen van 10.00 tot 17.00 uur.
Plaats:
Rai Amsterdam
Europaplein 24
1078 GZ Amsterdam
Nederland
Prijs:
€ 20,00 (kinderen van 6 tot en met 12 jaar € 10,00)
Meer informatie:
www.amsterdammotorshow.com/

Nu op voorraad

Meer Ferrari 48 tweedehands auto's