Mijn Autokopen.nl

Historische Zandvoort Trophy 2018

Festival met klassieke racewagens in de hoofdrol

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

De Historische Zandvoort Trophy brengt niet alleen autosport. Er zijn ook volop activiteiten zoals parades, showauto's, clubstands, vrij rijden en een concours. De dag is dus beter te omschrijven als een leuk festival met klassieke racewagens in de hoofdrol.

De seizoensopener van het klassieke autoracen is de Historische Zandvoort Trophy. Dit jaar gaan drie kampioenschappen van start. De oudste toerwagens en Grand Tourers (GT's), van bouwjaar 1947 tot en met 1965, komen in actie in het Nederlands Kampioenschap Historische Touringcars en GT's (NK HTGT). Deze wagens zijn exact geprepareerd zoals vroeger en dus kunnen de coureurs geen gebruikmaken van moderne snufjes om de auto op de weg te houden.

Je ziet deze dagen de complete Nederlandse autosporthistorie voorbijtrekken - alive and kicking!

Het NK Harc 82-90 (verwijzend naar een van de organisatoren, de Historische Auto Ren Club) is bedoeld voor toerwagens, GT's én cupracers uit de periode van 1982 tot en met 1990. Tot slot is er het Dantuma NK GT TC, waarin GT's en toerwagens uit de jaren 1966 tot en met 1981 rijden. Al met al zie je deze dagen dus de complete Nederlandse autosporthistorie voorbijtrekken - alive and kicking!

Overige circuit-activiteiten

Je kunt ook zelf met je auto het duinencircuit op. Als je dat in een rustig tempo wilt verkennen kun je meedoen met een van de parades. Wil je wat sneller en scherper rijden dan is een vrij rijden-sessie ('Track Time') iets voor jou. Er zijn deze dagen ook circuitsessies voor leden van de Harc.

De Morgan Plus 8

De Britse autobouwer Morgan neemt dit jaar afscheid van twee modellen, de Aero 8 en de Plus 8. Voor laatstgenoemde model valt dit samen met de viering van het 50e levensjaar. Tijdens het Zandvoortse evenement toont de fabrikant de tweede Plus 8 die is gebouwd. Daarnaast zullen een Morgan-club en de Nederlandse importeur een keur aan Morgan-modellen tonen. 

Morgan Plus 8 50th Anniversary Special Edition

Paddockactiviteiten

Op de paddocks zijn nog veel meer klassieke showauto's te zien. Alleen al op de clubpaddock worden meer dan duizend auto's verwacht. Heb je zelf een old- of youngtimer dan kan jouw auto ook op de showpaddock komen te staan. Daarvoor heb je een showautoticket nodig, en als je snel reserveert is die gratis. 

De mooiste oldtimers worden door een deskundige jury beoordeeld in het Concours d'Élégance. Er zijn mooie prijzen te winnen. Kijk voor deelname aan deze of andere activiteiten naar de voorwaarden op onderstaande website. 

Wanneer:
12 en 13 mei 2018
Openingstijden:
van 9.00 tot 17.00 uur
Plaats:
Circuit Park Zandvoort
Burg. van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort
Nederland
Prijs:
€ 15,00 (kinderen van 6 tot en met 14 jaar € 5,00). Exclusief eventueel showautoticket
Meer informatie:
www.historiczandvoorttrophy.nl/
Tags: morgan plus 8 oldtimers zandvoort festival