Mijn Autokopen.nl

Wörthersee Treffen 2018

Meeting Volkswagen GTI-fans tijdens Hemelvaart

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Traditioneel vindt de internationale GTI-meeting van de Volkswagen Groep (VAG) aan de Oostenrijkse Wörthersee plaats in het weekend van Hemelvaart. Ook dit jaar is het weer feest.

Volkswagen zelf zal de snelste straatauto ooit, de Golf GTI TCR, er onthullen - plus nog een performance-car. Ook zullen diverse premieres van andere merken er plaatsvinden. Want het Wörthersee Treffen mag dan bekendstaan als GTI-meeting, door de jaren heen hebben modellen van Seat, Skoda en Audi, dochtermerken van de Volkswagen Groep, eveneens op de podia gestaan. 

Ieder jaar in de week van Hemelvaart verandert het dorp Reifnitz, aan de zuidelijke oevers van de Wörthersee in Oostenrijk, in GTI-land. Er zijn talrijke showpaddocks met duizenden auto's te bewonderen, in het bijzonder tuning-, styling en performance cars. Op andere plekken verwordt Reifnitz tot ontmoetingsplek, entertainmentvloer, openlucht bioscoop of showmijl. 

Wörthersee Treffen

Op de openingsdag, woensdag 9 mei, is er een parade voor rijders in een Volkswagen Golf van de eerste of tweede generatie. De rit voert door idyllische valleien, langs meren en over bergen. Vrijdag 11 mei is het Club Day. Volkswagen-clubs nemen het tegen elkaar op om in de prijzen te vallen. De slotdag, zaterdag 12 mei, is Family Day. Op die dag zijn er extra veel activiteiten voor meegebrachte kinderen. 

Enkele andere events zijn het inmiddels traditionele ontbijt met de burgemeester voor vrouwelijke Golf en Polo GTI-rijders, demonstraties door tuner Andreas Pfeffer, de Fan Drive en expert talks bij stands van GTI-specialisten. Kijk vooraf eerst op onderstaande website of aanmelding of extra kaartjes nodig zijn voor de specifieke activiteiten waaraan je wilt deelnemen.

Wanneer:
9 tot en met 12 mei 2018
Plaats:
zuidkust Wörthersee
Reifnitz
Oostenrijk
Prijs:
€ 50,00 voor vier dagen, per auto met twee personen. € 30,00 voor 1 dag per auto met vier personen.
Meer informatie:
woertherseetreffen.at

Nu op voorraad

Tags: audi seat skoda volkswagen