Mijn Autokopen.nl

Zandvoort 500

Start van het Winter Endurance Kampioenschap

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Seat Leon Cupra racer

Zodra het reguliere raceseizoen wordt afgesloten, start traditioneel het Winter Endurance Kampioenschap op het circuit Zandvoort. De startrace Zandvoort 500 kan gratis bezocht worden.

Blijven trainen, jezelf nog beter voorbereiden op het aanstaande raceseizoen. Steeds meer coureurs willen in de winter niet thuis zitten. Het Winter Endurance Kampioenschap kent daarom veel bekende namen uit nationale kampioenschappen als het Dutch National Racing Team (DNRT), de Autosport Competitie Noord Nederland (ACNN) en de Dutch Race Driver Organisation (DRDO). Tegenwoordig nemen zelfs coureurs uit internationale raceseries deel aan het WEK. 

De deelnemers rijden op zaterdag 24 november hun eerste WEK-race, de Zandvoort 500. Dat getal verwijst naar de 500 af te leggen kilometers. Wie komt als eerste over de finish? Welk merk blijkt het meest betrouwbaar? Hoewel de auto's over vier divisies verdeeld worden kan elk team - uit welke divisie dan ook - het kampioenschap winnen. 

In divisie I nemen de sterkste raceauto's het tegen elkaar op: toerwagens en Gran Turismo's met een cilinderinhoud van boven de 3.200 cc. Ook gespecialiseerde enduranceauto's, GT3- en GT4-modellen zijn in deze divisie te zien. GT's en toerwagens met een cilinderinhoud van 2,5 tot 3,2 liter strijden in divisie II. Aanvullend bevinden modellen van vergelijkbare power (de Seat Leon Cupra, BMW 325i enzovoort) zich in dit startveld. Divisie III is open voor alle gemodificeerde dieselauto's, wagens uit merkencups waaronder de Renault Clio Cup en auto's met een cilinderinhoud tot 2.000 cc. Ten slotte is divisie IV er voor standaard raceversies van toerwagenmodellen zoals de Mazda MX-5, Peugeot 206 GTI en Porsche 944. 

De Zandvoort 500 is gratis te bezoeken. Het publiek krijgt toegang tot de duinen, de hoofdtribune en de paddock. Voorafgaand aan de wedstrijd kan iedereen een Grid Walk maken, zorg dus dat je er op tijd bent.

Wanneer:
24 november 2018
Plaats:
Circuit Park Zandvoort
Burg. van Alphenstraat 108
2041 KP Zandvoort
Nederland
Prijs:
gratis
Meer informatie:
www.circuitzandvoort.nl/

Nu op voorraad