Mijn Autokopen.nl

American Festival Nascar Finals 2018

Circuit Zolder goes Americana

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Chevrolet Corvette

Circuit Zolder koppelt de Belcar-raceseries aan een festival voor Amerikaanse auto's. Op de American Cars & Bikes on Wheels Show krijgt de 65-jarige Corvette extra aandacht.

'Zolder goes Americana.' Onder die noemer combineert het Belgische circuit een raceweekend aan een festival voor liefhebbers van USA-cars. Laten we beginnen met de wedstrijden. Er worden op 20 en 21 oktober drie seizoensfinales verreden. 

In het Belcar Endurance Championship brengen teams hun GT's, touringcars en speciaal gebouwde wagens tot het uiterste. Wie houdt het racen het langst vol, hoeveel ronden rijden zij? De Belcar Historic Cup wordt opgedeeld in afzonderlijke manches. Daarin wordt gepoogd de bokaal in handen te krijgen met klassieke modellen als de Lotus Elan, Mazda RX3, Ford Sierra Cosworth en Austin Healy. Auto's met bouwjaren tot 2000, denk aan de BMW E30 of E36 en diverse Porsche 911-uitvoeringen, komen aan de start in de Belcar Youngtimer Cup. 

American Cars & Bikes on Wheels Show

Aangezien dit weekend in de Verenigde Staten de Nascar-finale wordt verreden, staat het festival op Zolder in het teken van Amerikaanse auto's en entertainment. Er zijn Amerikaanse snacks en muziek en als toeschouwer kun je deelnemen aan een open pit-walk of publieke start grid. 

De organisatie verzorgt aanvullend een American Cars & Bikes on Wheels Show, een presentatie van oldtimers vol blinkend chroom tot en met de nieuwste auto's uit de USA. Wil je met je eigen 'Amerikaan' meedoen, kijk dan op onderstaande website voor de aanmeldingsprocedure.

Er wordt speciale aandacht besteed aan de Chevrolet Corvette, het model dat dit jaar 65 jaar bestaat. De sportwagen, ook veelvuldig gebruikt in de racerij, kent al zeven gengeraties waaronder de Shark en huidige Stingray. Coupé's, cabrio's en performanceversies Z06, Z07 en ZR1 - je krijgt vele mooie exemplaren te zien. De Belgische Corvette-clubs zijn ook aanwezig. 

Wanneer:
20 en 21 oktober 2018
Plaats:
Circuit Zolder
Terlaemen 30
3550 Heusden-Zolder
België
Prijs:
€ 15,00 (zaterdag), € 25,00 (zondag) of weekendticket € 30,00
Meer informatie:
www.circuit-zolder.be/nl