Mijn Autokopen.nl

Renault op de Dutch Design Week

Symbioz-huis en -conceptcar te bezoeken met Renault Zoe

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Renault is dit jaar partner van de Dutch Design Week Eindhoven en daar dus ook prominent aanwezig. Bezoek het Symbioz-huis en de bijbehorende conceptcar. Dat kan met de gratis pendeldienst van Renault Zoe-modellen.

Eindhoven is de spil van de Nederlandse designwereld en de Dutch Design Week de periode waarin alle Nederlanders daarvan getuige kunnen zijn. In 2018 staat de week van 20 tot en met 28 oktober op de kalender. Renault is in dit jaar van de Design Week en dat merken we. 

Masterclass over toekomst van mobiliteit

Voorafgaand aan de opening geeft Renault-designtopman Laurens van den Acker op vrijdag 19 oktober, tussen 11 en 12 uur, een besloten masterclass. Deze is te volgen via renault.nl/live en op de Renault-kanalen op YouTube en Facebook.

Aan de hand van de drie Renault-conceptcars EZ-Go (gedeelde mobiliteit op dagelijkse basis), EZ-Pro ('last mile delivery') en EZ-Ultimo (premium mobiliteitservaring) zet de ontwerpbaas Renaults visie uiteen op de toekomst van mobiliteit: elektrisch, verbonden, autonoom en in toenemende mate gedeeld. 

Conceptcar en -huis

Een andere conceptcar, de Renault Symbioz, is de hele Design Week te zien op het Ketelhuisplein, in het bijbehorende Symbioz-huis van de toekomst. Het twee verdiepingen tellende huis, ontworpen door Marchi Architectes, heeft geen pilaren of muren, alleen glas. De conceptcar deelt deze architectuur: behalve het stalen frame bestaat de Symbioz Concept grotendeels uit glazen oppervlakken. 

Renault Zoe pendeldienst

Niet alleen geeft dit de inzittenden het gevoel alsof ze thuis zijn (de auto als verlengstuk van thuis), de Symbioz-car doet ook dienst als mobiele, multifunctionele kamer. De conceptcar en het huis staan dan ook permanent met elkaar in verbinding. Daarnaast is de auto verbonden met het Internet of Things. 

Pendeldienst

De exposities op de Dutch Design Week zijn verspreid over meer dan honderd locaties in Eindhoven. Bezoekers kunnen deze bereiken met de gratis pendeldienst, bestaande uit 45 exemplaren van de Renault Zoe. Zo maak je ook eens mee hoe een elektrische auto rijdt. Instappen kan tussen 11 en 20 uur op de taxistandplaatsen Lichtplein, Stadhuisplein, Klokgebouw en Piet Hein Eek. 

Wanneer:
20 tot en met 28 oktober 2018
Plaats:
Ketelhuisplein
Eindhoven
Nederland
Prijs:
gratis
Meer informatie:
www.ddw.nl/

Nu op voorraad

Meer Renault Zoe 12 tweedehands auto's