Mijn Autokopen.nl

Vrij rijden op Zolder

Rensportschool Zandvoort doet Belgisch circuit aan

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Alfa Romeo Giulia QV

Voor een budgetprijs over het circuit rijden, dat kan tijdens een trackday. Nu wordt ook het Belgisch circuit Zolder aangedaan.

De voordelige trackdays die de Rensportschool Zandvoort (RSZ) organiseert zijn nu ook te boeken voor het circuit Zolder. Dus als jij eens in je eigen auto tot de limiet wilt gaan op deze bekende Belgische baan dan kun je, op de dag zelf, al vanaf 30 euro een vrij rijden-sessie van 20 minuten boeken. Let wel, plezier en respect voor elkanders auto staan voorop. Het is geen race, maar een dag voor gepassioneerde hobbyrijders. 

Beschikbare klassen

Je rijdt met mensen en auto's van vergelijkbaar niveau. Beginners, circuitverkenners en trackdayrijders met enige ervaring kunnen in hun straatauto deelnemen aan de Toerklasse. In de Sportklasse mag je inhalen en kun je ingehaald worden, daarvoor dien je al enige ervaring te hebben. In principe is deze klasse bedoeld voor auto's met rolkooi, inclusief zelfbouwwagens en merken als Westfield, Caterham en Donkervoort. 

Wie een dikke toerwagen, GT of oude raceauto bezit kan zich inschrijven voor de Supersportklasse. Ook snelle straatauto's zonder rolkooi, denk aan Ferrari's of Porsches, komen in deze klasse tot hun recht. De rijders dienen te beschikken over een RSZ Vrij Rijden-licentie. Op sommige trackdays kan daarnaast gereden worden in de BMW Klasse of Klassieke Klasse; raadpleeg hiervoor onderstaande website. Op die site vind je ook de veiligheids- en huisregels waaraan jij en je auto dienen te voldoen.

Instructie

Zeker voor beginnende circuitrijders is het aan te bevelen een instructeur van de RSZ te boeken, dat kost slechts 10 euro per sessie. Deze ervaren rijder leert je waar je het beste kunt inhalen, de techniek van de ideale lijn en hoe je rustig - en daarmee sneller en veiliger - kunt rijden. Zo haal je het meeste uit het 4 km lange circuit 'Omloop van Terlaemen'. Veel plezier! 

Wanneer:
26 september 2018
Openingstijden:
van 13.00 tot 18.00 uur
Plaats:
Circuit Zolder
Terlaemen 30
3550 Heusden-Zolder
België
Prijs:
€ 30,00 per sessie van 20 minuten
Meer informatie:
www.vrijrijden.nl/

Nu op voorraad