Mijn Autokopen.nl

Grand Tour - 50 Years of Opel GT

Jubileumaflevering meeting in Duitsland

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Opel GT toer

Opel viert de 50e verjaardag van de oorspronkelijke GT met een conceptcar, de Europese GT-clubs met een Grand Tour. Het startpunt ligt in het Duitse Rüsselsheim am Main.

Een van de mooiste prototypes die in 1965 te zien was op de autobeurs in Frankfurt was de Opel GT. Het Duitse merk bracht de sportieve wagen, aantrekkelijk gestyled in de vorm van een Coca Cola-flesje, in 1968 op de markt. Dit najaar viert Opel de 50e verjaardag van het model, dat nog altijd populair is. 

Ter gelegenheid van het jubileum heeft het merk onlangs de GT X Experimental onthuld, ter demonstratie dat het ook ion de toekomst aantrekkelijk modellen uit wil brengen. 2 jaar geleden al presenteerde Opel de GT Concept, die als achterwielaangedreven tweezitter een stuk dichter bij de originele GT stond. 

Ondertussen vieren ook de Europese Opel GT-clubs het 50-jarig jubileum. Nu komen deze autoclubs, verenigd in de Federation of European Opel GT Clubs, elk jaar al bijeen. Dit keer organiseren zij een Grand Tour, en wel in het gebied van de rivieren Main en Rijn. 

Het startpunt ligt in Rüsselsheim am Main. Daar staat de Opel-fabriek waar de modellen Insignia en Zafira worden gebouwd. Het programma van de meeting cq. toer is nog onbekend, we verwachten echter niets anders dan een spetterend feest. Houd onderstaande website in de gaten, of die van de Opel GT Club Nederland.

Wanneer:
18 tot en met 23 september 2018
Plaats:
Rüsselsheim am Main
Duitsland
Meer informatie:
www.facebook.com/events/1987940657895255/

Nu op voorraad

Tags: opel gt