Mijn Autokopen.nl

In the Spotlight: Land Rover 70th Anniversary

Autoworld-expositie over de geschiedenis van de Defender

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Land Rover Defender Works V8

Dé Land Rover, ook bekend als Defender, is op de respectabele leeftijd van 80 jaar met pensioen gegaan. Museum Autoworld schetst de geschiedenis aan de hand van een verzameling modellen.

Op de AutoRai van 1948 presenteerde het Britse merk Rover een vierwielaangedreven terreinauto die technisch gebaseerd was op de Willys Jeep. Deze Land Rover 'Series I' was, zodra 'ie op de markt kwam, meteen een succes. Legers en andere gezagsdragers waren grootgebruikers, en ook in de landbouw en noodhulp was het model populair. Daarnaast bleek de Land Rover een geschikte wagen om mee deel te nemen aan bijvoorbeeld woestijnrally's of expedities.

In de loop der jaren verschenen langere uitvoeringen en carrosserievarianten van de terreinwagen. De oorspronkelijke Land Rover werd opgevolgd door de Series II en III en uiteindelijk de Defender. Deze naamsverandering bracht onderscheid tussen de oorspronkelijke all-terrain auto en nieuwere modellen, waaronder de luxe Range Rover. Niet alleen Rover - en latere opvolgers British Leyland en Land Rover - brachten het model uit. De Land Rover werd ook in licentie gebouwd, bijvoorbeeld door het Belgische Minerva.

Op de respectabele leeftijd van 70 jaar is de Defender definitief uit productie genomen. Het Brusselse museum Autoworld zet de geschiedenis van de oorspronkelijke Land Rover nog eens op een rij. Er wordt een twaalftal auto's tentoongesteld om de historie te illustreren.

Wanneer:
8 tot en met 23 september 2018
Openingstijden:
van 10.00 tot 18.00 uur
Plaats:
Autoworld
Jubelpark 11
B-1000 Brussel
België
Prijs:
€ 10,00 (diverse kortingen mogelijk)
Meer informatie:
autoworld.be/

Nu op voorraad

Meer Land Rover Defender 2 nieuwe auto's 23 tweedehands auto's