In the Spotlight: BMW M1 40th Anniversary

Zeldzame BMW E26 ook als raceauto te zien in Autoworld

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

BMW M1 (E26) uit 1978

Dit keer staat geen overbekende, massageproduceerde auto 'in the schijnwerpers' van Autoworld, maar de zeldzame BMW M1 uit 1978. Onder het tiental showmodellen bevinden zich ook unieke racewagens.

De BMW M1 die gebouwd werd tussen 1979 en 1981 - niet te verwarren met de huidige M1 - kende een oplage van slechts 453 stuks. BMW wilde een sportauto voor straatgebruik maken en daarmee de concurrentie in het premiumsegment aangaan. Door diverse, opeenvolgende problemen werd de auto nooit het echte succes dat voorzien was. Raceversies werden zelfs omgebouwd tot straatmodellen.

Wel werd de wigvormige auto met omhoog klappende koplampen een icoon. Aan de ontwikkeling hadden 'grote namen' zoals supercarbouwer Lamborghini en ontwerper Giorgetto Giugiaro (Italdesign) meegewerkt. Uiteindelijk werd de coupé met middenmotor door BMW Motorsport afgerond, als aandrijflijn werd een gemodificeerde 3,5 liter zescilindermotor gebruikt.

Museum Autoworld in Brussel besteedt van eind september tot begin november aandacht aan deze zeldzame BMW. Het vertelt over geschiedenis, techniek en motorsportdeelname van de M1, die beter bekendstaat onder z'n ontwikkelnaam E26. Een tiental M1-uitvoeringen, waaronder zeldzame raceauto's, zijn te zien op de tentoonstelling. 

Wanneer:
29 september tot en met 4 november 2018
Openingstijden:
van 10.00 tot 18.00 uur
Plaats:
Autotron
Jubelpark 11
B-1000 Brussel
België
Prijs:
€ 10,00 (diverse kortingen mogelijk)
Meer informatie:
autoworld.be/

Nu op voorraad

Tags: bmw expositie