Mijn Autokopen.nl

Kever Winter Festijn (voorheen Aircooled Winterfest)

Veel Volkswagen-producten te zien én te winnen

Evenement Let op: dit evenement heeft al plaatsgevonden

Het Aircooled Winterfest heet voortaan Kever Winter Festijn en dat maakt gelijk duidelijk waar het om draait: de iconische Volkswagen Kever. Het thema dit jaar is 'Air op uit!'. 

Het Aircooled Winterfest is vernieuwd en daarom heeft het ook een andere naam: het Kever Winter Festijn. In de kern draait alles natuurlijk nog om de iconische Volkswagen Kever en diens opvolger Volkswagen Beetle, maar bijvoorbeeld de indeling van de beurs is anders dan voorgaande jaren. De onderdelenmarkt krijgt hierbij meer nadruk. 

Op de vide van het Autotron zal een mooie collectie luchtgekoelde VW's te zien zijn. Dat sluit mooi aan bij het beursthema van 2019, 'Air op uit!'. De meest bijzondere showcars vind je op de bovenste verdieping in de Bentley Room. Een deskundige jury zal deze en alle andere aanwezige auto's beoordelen voor een bokaal in de Best of Show Contest. 

Ook jouw Kever, VW-bus, Porsche of andere luchtgekoelde auto is welkom op de showpaddocks rond het Expodome of, bij slecht weer, in de Spykerhal. Het benodigde showautoticket geeft - voor bestuurder en wagen - gratis toegang tot het festijn. De beurs valt onder de Evenementenregeling van de Belastingdienst, je kunt dus ook afreizen met een geschorste klassieker.

Workshops en verloting van een Kever

Wat niet is veranderd: Hot Rod Doesburg verzorgt ook dit jaar workshops. Wie zelf aan de slag wil of moet kan op het Winter Festijn al meteen de handen uit de mouwen steken. Te behandelen onderwerpen zijn de afstelling van kleppen en de werking van de 'klassieke' ontsteking van luchtgekoelde Volkswagens. 

Volkswagen Beetle en Beetle Cabrio

Stands worden niet alleen bemensd door bedrijven, ook hobbyisten en clubs zijn te vinden in de diverse hallen. Vaste prik is The Cool Room van magazine AirMighty Megascene. Van showauto's tot barber bus, van onderdelen tot de nieuwste outfits, een bezoekje is de moeite waard. 

En gelukkig, de grote prijzenregen is nog altijd onderdeel van het festijn. Op beide beursdagen worden de hele dag door prijzen weggegeven. Hoogtepunt is de verloting van een complete Volkswagen Kever inclusief een half jaar all-risk verzekering. Dit gebeurt op zondag, op basis van entreetickets en extra loten. Jij als bezoeker dingt dus ook mee. Veel geluk!

Wanneer:
5 en 6 januari 2019
Openingstijden:
van 10.00 tot 17.00 uur
Plaats:
Autotron
Graafsebaan 133
5248 NL Rosmalen
Nederland
Prijs:
€ 16,00 (kinderen 6 t/m 14 jaar € 5,00); leden deelnemende clubs € 14,00; met 402 Card gratis.
Meer informatie:
www.aircooledwinterfest.nl/

Nu op voorraad

Meer Volkswagen 12 tweedehands auto's
Tags: volkswagen beetle kever