Mijn Autokopen.nl

MG merkoverzicht Nieuws, acties, tests, occasions en nieuwe auto's

MG

MG kopen

MG is terug op de Europese markt, met het doel om geavanceerde, ‘zero-emission’ (elektrische) auto’s bereikbaar te maken voor het grote publiek. De nieuwe MG-modellen zijn vooral praktisch, ruim en betaalbaar. De techniek heeft zich al bewezen in China maar is ontwikkeld in Groot-Brittannië. In Nederlands verschijnt de SUV ZS EV als eerste nieuwe model van het Britse merk.



Over MG

MG is terug op de Europese markt, met het doel om geavanceerde, ‘zero-emission’ (elektrische) auto’s bereikbaar te maken voor het grote publiek. De nieuwe MG-modellen zijn vooral praktisch, ruim en betaalbaar. De techniek heeft zich al bewezen in China maar is ontwikkeld in Groot-Brittannië. In Nederlands verschijnt de SUV ZS EV als eerste nieuwe model van het Britse merk.

Na 14 jaar afwezigheid keert MG in 2019 terug op de Nederlandse markt. Vlak na het faillissement van MG-Rover (2005) was het van oorsprong Britse merk MG alweer te koop in China en later het Verenigd Koninkrijk. Tegenwoordig behoort het tot de Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC). Onder diens eigendom zijn nieuwe modellen verschenen zoals de compacte MG 3, de SUV MG GS en de compacte SUV MG ZS.

De volledig elektrische uitvoering van die compacte SUV, de ZS EV, is het eerste model waarmee MG zich weer op het Europese vasteland begeeft. Deze cross-over, redelijk groot voor een compacte SUV, standaard voorzien van moderne technologie als rijhulpsystemen en multimedia, met een adequate actieradius en de mogelijkheid tot snelladen, laat meteen zien waar het om te doen is bij ‘het nieuwe MG’: geavanceerde, ‘zero-emission’ – uitstootloze ofwel elektrische – auto’s beschikbaar maken voor het grote publiek. Bij de Nederlandse marktintroductie eind 2019 was de MG ZS EV bijna 10.000 euro voordeliger dan alle vergelijkbare auto’s op de markt.

Toch hoeven consumenten en leaserijders niet te vrezen voor ‘Chinese toestanden’ wat betreft de betrouwbaarheid van de techniek: de MG ZS EV staat op de door SAIC ontwikkelde modulaire bodemplaat voor elektrische auto’s, die zich al heeft kunnen bewijzen in moederland China. Voor de productie van batterijen heeft SAIC een eigen fabriek, waardoor geen vertraging ontstaat bij aflevering van de auto's.

In 1935 verkocht eigenaar William Morris al z’n bedrijven, inclusief MG, waarmee Kimbers zeggenschap voorbij was. Voortaan werden minder modellen tegelijk op de markt gebracht. Ook deelname aan de autosport nam af. Wel bleef de nadruk op betaalbare sportauto’s liggen. Het merk MG ging in het resterende deel van de twintigste eeuw steeds over in andere handen. Onder de opeenvolgende eigenaren bevonden zich onder meer Morris Motors, de British Motor Corporation (BMC), British Leyland en Rover.

In 2005 ging MG Rover failliet en daarmee verdween het merk MG van de markt. De Chinese Nanjing Automotive Group, dat een jaar later opging in SAIC, verwierf de aandelen en gaf het bedrijf de huidige naam MG Motor. In 2007 herstartte Nanjing de productie van de MG TF (daterend uit 2002) voor de Chinese markt. In 2011 keerde MG officieel terug op de Britse markt. Daarbij introduceerde het de MG 6 hatchback en sedan. Deze nieuw ontwikkelde modellen waren deels nog gebaseerd op modellen van Roewe, het voormalige merk Rover. Tegenwoordig is dat niet langer het geval.

MG’s eerste elektrisch aangedreven auto, de ZS EV, werd in 2019 geïntroduceerd. In Groot-Brittannië was deze betaalbare SUV cross-over direct een succes. In de voorverkoop werden binnen 2 weken duizend orders geplaatst.

Sinds 2000 is de Britse MG-fabriek gevestigd in de Birminghamse wijk Longbridge. Tegenwoordig wordt deze vestiging uitsluitend gebruikt voor research & development. In dit SAIC UK Technical Centre ontwikkelen MG en SAIC samen nieuwe modellen, die vervolgens worden gebouwd in China. In Nederland zal de Van Mossel Automotive Group enkele verkoop- en servicepunten inrichten voor MG.

 

MG direct leverbaar

Alle MG occasions op voorraad