De verkoop van de nieuwe Mercedes-Benz R-Klasse begint in het voorjaar van 2006. Speciaal voor wie de cross-over nu al wil bestellen, zijn de prijzen bekendgemaakt.

De prijslijst van de R-klasse is niet erg verrassend. Hij begint bij 72.950 euro voor de R 350 4MATIC en de uitvoering met V6-dieselmotor, inclusief standaard dieselpartikelfilter, kost 75.800 euro. Het topmodel met 306 pk sterke V8 motor zit nog net onder de ton en kost 98.900. Alle versies zijn leverbaar met langere wielbasis voor een meerprijs van 2.500 euro.
Volgens Mercedes-Benz verenigt de R-Klasse de voordelen van verschillende bekende autocategorieën (sedan, combi, MPV en SUV) in één nieuwe auto met een eigen karakter. Wij vinden deze omschrijving nog altijd een beetje vlees noch vis klinken. Feit is wel dat je voor iets meer dan 12.000 euro per zitplaats (er zijn er in totaal zes) een handige, multifunctionele auto voor de deur hebt staan.
Overigens heeft Mercedes in eigen huis een concurrent van formaat voor de R-Klasse. De negenpersoons Mercedes-Benz Vito Combi met 88 pk CDI-motor kost 37.684 euro. Dat komt neer op minder dan 4200 euro per zitplek en dat vinden wij, zeker in vergelijking met de R-Klasse, bepaald een koopje.