Cadillac heeft het Concours d’Elegance in Pebble Beach deze week aangegrepen om de nieuwe CTS Sport Wagon aan het publiek te laten zien. De nieuwe station komt volgend jaar op de markt, en moet dan in dezelfde vijver gaan vissen als Audi en BMW doen met hun Avants en Tourings.

De Sport Wagon is ontwikkeld op basis van de CTS sedan, maar zal bij zijn introductie ook leverbaar zijn met een nieuw ontwikkelde 2,9 liter V6 turbodiesel met een vermogen van 250 pk. Deze is specifiek bestemd voor Europa en Azie, General Motors denkt nog na of deze Caddy ook voor het thuispubliek is bestemd. Ook levert Cadillac de nieuwe Sport Wagon met een 3,6 liter V6 benzinemotor, goed voor 302 pk.

Beide motoren worden gecombineerd met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een automaat met eveneens zes versnellingen. Vierwielaandrijving is als optie leverbaar. Over het brandstofverbruik zijn nog geen mededelingen gedaan, maar verwacht mag worden dat dit vrijwel gelijk is aan dat van de sedan. Dat betekent een verbruik van 9 l/100 km op de snelweg.

Om met de bekende Duitse tegenstrevers te kunnen concurreren, hebben de Amerikanen behoorlijk hun best gedaan op het interieur. Hout dat zowaar echt lijkt, en moderne snufjes als een 40 Gigabyte harde schijf en een uitklapbaar navigatiescherm maken dat het interieur een verzorgde aanblik biedt. Belangrijk voor een stationwagen is ook de laadruimte. Dat zit met een maximaal volume van 720 liter wel goed. Aan de buitenzijde vallen een groot glazen dak en 19 inch wielen op. De prijzen heeft Cadillac nog even voor zich gehouden.