Nadat herhaaldelijk beeldmateriaal van de nieuwe Ford Ka is uitgelekt, heeft Ford nu zelf maar een paar officiële kiekjes de wereld in gestuurd. De specificaties van de auto houdt het merk echter nog voor zich tot de Salon van Parijs in oktober.

Voor het eerst is ook het interieur duidelijk in beeld gebracht. Vrolijke en contrastrijke kleuren spelen hier de hoofdrol. Volgens Ford sluit het levendige karakter aan op de avontuurlijke smaak van de typische Ka-koper.

Met de nieuwe Ka hoopt Ford evenveel succes te boeken als met het oorspronkelijke model. Hoewel de oer-Ka stamt uit 1996 behoort de stadsauto nog altijd tot de verkooptoppers in zijn segment. In totaal zijn er de afgelopen twaalf jaar meer dan 1,4 miljoen Ka’s geproduceerd.

De nieuwe Ka combineert het sprankelende imago van zijn voorganger met de familietrekjes van Ford. Het ‘New Edge design’ van destijds heeft nu plaatsgemaakt voor het ‘Kinetic design’, de designfilosofie die Ford ook heeft gehanteerd voor modellen als de nieuwe Mondeo en Kuga.