In november toont Hyundai op de Los Angeles Motor Show een hybride-variant van de Sonata. Het prototype is een voorbode van de productieversie die rond 2010 in Amerika op de markt moet verschijnen.

Voor de hybride-auto zet ook Hyundai in op een combinatie van een benzine- en een elektromotor. Specificaties worden echter niet gegeven. Wel is al bekend dat de Sonate niet de eerste hybride Hyundai is. Eerder verschijnt namelijk al een extra milievriendelijke Elantra, die volgend jaar in de showrooms verschijnt van de Zuid-Koreaanse dealers. Het is ook nog niet bekend of en wanneer Hyundai hybride auto’s naar Europa brengt.

En passant hebben de Koreanen ook alvast een mysterieuze foto vrijgegeven van een niewe topsedan die in februari van het volgend jaar op de markt verschijnt. Het gaat om de Hyundai VI, die dient ter vervanging van de inmiddels tien jaar oude Equus. Dit model is tot nu toe alleen voorbehouden gebleven aan de Verenigde Staten.

Met de VI is Hyundai nogal wat van plan. Door de auto achterwielaandrijving mee te geven, zou de VI het volgens de Koreanen op moeten nemen tegen zelfverklaarde concurrenten als de BMW 7-serie en Lexus LS460. Om een serieuze vuist te maken tegen deze zwaargewichten, krijgt de VI de beschikking over het beste dat Hyundai op dit moment te bieden heeft. Het nieuwe model wordt daarom uitgerust met een uitgebreide reeks ultramoderne veiligheidssystemen en een 3,8 liter V6 of een 4,6 liter V8. Ook zou een verlengde variant in de planning zitten, met onder de motorkap een 5,0 liter V8. Het is niet bekend of een nieuw vlaggenschip van Hyundai de overstap mag maken naar Europa.