Volkswagen komt in 2010 met een cabrio-versie van de Golf VI, die naast de Eos een eigen plek krijgt binnen het gamma. Interne bronnen hebben dat bevestigd tegenover de website Automotive News.

In het voorjaar van 2010 zal de Golf VI cabrio in de showroom staan. “Dat is de vereiste tijd om het model te ontwikkelen”, aldus een insider. Om kosten en tijd te besparen wordt het model uitgerust met de kapconstructie van de Audi A3, die is ontwikkeld bij het Duitse bedrijf Edschsa.

De nieuwe Golf Cabrio krijgt dus een stoffen kap en wordt een volwaardige vierzitter. De A3-kap moet verlengd worden om hem geschikt te maken voor de Golf. De lelijke beugel die de vorige generatie Golf Cabrio ‘sierde’ verdwijnt.

De positionering van de nieuwe Golf Cabrio is een lastig verhaal. Er moet een ‘kleine respectabele prijsafstand’ zitten tussen de Golf en Audi A3. Volkswagen zal het model tussen de Beetle Cabrio en Eos in de markt zetten. De productie van de cabrio vindt plaats in eigen huis, in de fabriek in Wolfsburg of Mosel. De vorige Golf Cabrio werd geproduceerd bij carrosseriebouwer Karmann.