Chrysler en General Motors overwegen een gepland bankroet aan te vragen als laatste noodgreep om overheidssteun te krijgen. Daarnaast zijn de Amerikaanse concerns druk bezig met het lozen van hun Zweedse merken.

Een insider meldt aan Bloomberg News dat Chrysler en General Motors een gepland bankroet overwegen om overheidssteun te forceren. Volgens een bron wordt er op dit moment onderzocht of een bankroet de autosector zou kunnen opschonen zonder deze te liquideren. Het is de laatste noodgreep die de fabrikanten kunnen uithalen.

Chrysler en GM hebben de berichten nog niet bevestigd, maar over het algemeen is Bloomberg News goed geïnformeerd. Analisten voorspellen ondertussen een wereldwijd slachtveld als een of meer van de Amerikaanse autofabrikanten omvalt.

Daarnaast zijn de Amerikanen nog steeds bezig met het lozen van hun Zweedse merken. Volgens de berichten heeft Ford voor Volvo nu een vraagprijs vastgesteld: zes miljard dollar. General Motors is zelfs al in gesprek met diverse investeerders om een deel van Saab van de hand te doen.