Volkswagen onthult morgen op de Autoshow van Bologna de vernieuwde Golf Plus. Met de nieuwe neus loopt het model weer in de pas met de huidige Golf. Goed nieuws is dat Volkswagen eindelijk afscheid neemt van de oude pompverstuiverdiesels.

Na 3,5 half jaar geeft Volkswagen de Golf Plus een make-over. Met wat knip-en-plak-werk lijkt de Plus nu weer een beetje op de Golf. De Plus is namelijk nog gebaseerd op de Golf V, die onlangs is vervangen door de zesde generatie. Die is op zijn beurt trouwens ook weer grotendeels gebaseerd op de Golf V.

De neus is bijna direct overgenomen van de Golf VI, verder verandert er weinig aan de carrosserie. De achterlichten zijn anders ingedeeld en de achterbumper is volledig nieuw. Het assortiment lichtmetalen wielen is ook afkomstig van de huidige Golf. Van binnen zien we diverse onderdelen uit de Golf VI, zoals het stuur, de unit voor bediening van de airco, de klokkenwinkel en het navigatiesysteem.

De aloude pompverstuiverdiesels ruimen het veld, voortaan biedt Volkswagen alleen nog maar commonrail-motoren aan. Ook andere technieken uit de Volkswagen-stal maken hun entree op de Plus, zoals DSG (automaat met dubbele koppeling) en Park Assist (automatisch inparkeersysteem). In maart 2009 staat de vernieuwde Plus in de showroom.