Het is niet veel, maar beter dan niks. Volkswagen geeft een klein beetje informatie vrij over de Scirocco, maar helaas nog geen foto’s. Het belangrijkste nieuws: er komen alleen turbomotoren in de nieuwe coupé.

Pas in Genève gaat het doek van de nieuwe Scirocco af, dus we moeten nog een paar weken wachten. Tot die tijd poogt Volkswagen de aandacht vast te houden door wat summiere informatie vrij te geven.

De Scirocco krijgt een sportief interieur met sportstoelen en een elektrisch panoramadak. Aan de buitenkant heeft de coupé minimaal 17 inch lichtmetaal en een sportonderstel met ESP. Er komt een breed motorenscala beschikbaar, met verschillende TSI-benzinemotoren en de nieuwe commonrail TDI-diesel. Ook de nieuwe 7-traps DSG-automaat wordt leverebaar op de sportcoupé.

Op 4 maart, aan de vooravond van de Autosalon van Genève, gaat het doek af van de nieuwe Scirocco. ‘Wat goed is, komt snel’, aldus Volkswagen in het persbericht, maar de laatste Scirocco liep in 1991 van de band. Echt snel kunnen we deze opvolger dus niet noemen.