Cadillac spiegelt zich al enige tijd aan BMW. Het Amerikaanse merk zou graag een zelfde imago opbouwen, waarbij comfort en sportiviteit een belangrijke rol spelen. Een beter voorbeeld daarvan dan de nieuwe CTS-V, die in Detroit wordt onthuld, is ondenkbaar.

De vijfdeurs sedan is uitgerust met een supercharged 6,2-liter V8 krachtbron met niet minder dan 550 pk en een maximumkoppel van 745 Nm. Om onverklaarbare reden geeft Cadillac nog geen prestatiecijfers prijs, maar deze kunnen nauwelijks tegenvallen. Voor het eerst is de CTS-V overigens ook leverbaar met zestraps automaat. De meeste sportievelingen zullen echter kiezen voor de handgeschakelde zesversnellingsbak.

Naast zijn prestaties moet de Cadillac CTS-V het hebben van zijn strakke design. Vooral de hoge motorkap spreekt tot de verbeelding. Bovendien is het een praktisch hulpmiddel, om ruimte te maken voor de supercharger. Ook de grotere grille heeft een functioneel doel, namelijk zorgen voor een goede koeling. De nieuwe CTS-V wordt eind dit jaar in de Verenigde Staten geïntroduceerd. Europa zal tot 2009 moeten wachten.