De Hyundai Veracruz zal in Europa worden geïntroduceerd als de iX55. De derde SUV van het Koreaanse merk zal in oktober op de Salon van Parijs debuteren, maar veel gegevens van de Europese versie van de Veracruz zijn al bekend.

Officieel spreekt Hyundai nog van de codenaam EN, maar de bestandsnaam van het Belgische persbericht verraadt de werkelijke typeaanduiding: iX55-1.pdf.

De iX55 wordt geen identieke kopie van de hiernaast afgebeelde Veracruz. Het model is oorspronkelijk ontwikkeld met specifiek het Amerikaanse koperspubliek in gedachten. Dat publiek verschilt met de Europeanen en datzelfde gaat dus ook gelden voor de auto. Geen radicale wijzigingen, maar kleine aanpassingen aan het uiterlijk en een iets andere afstemming van het onderstel.

Hyundai wil in Europa met de iX55 de strijd aangaan met auto’s als de Mercedes-Benz M-Klasse, BMW X5 en Land Rover Range Rover. Om kans van te slagen te hebben, mag een krachtige dieselmotor natuurlijk niet ontbreken. Hyundai gaat de iX55 leveren met een 200 pk sterke 3,0-liter turbodiesel. De nieuwe krachtbron wordt gekoppeld aan een zestraps automatische transmissie.