Voor wie nog wat vakantiedagen heeft in te vullen, is de British International Motor Show een mooie bestemming. In aanvulling op deel 1 brengt Autokopen.nl meer ‘oude bekenden’ die in Londen te bewonderen zijn (automerken M t/m Z). Voor foto’s en nieuws van de spiksplinternieuwe automodellen en prototypes, zie de Londen 2008 special.

Bij aankomst op de show kunnen de kinderen meteen worden gedropt bij De Mazda Zoom-Zoom Challenge, al zullen het vooral volwassenen zijn die achter het stuur van deze Mazda-attractie willen kruipen. Onder de serieuzer bijdragen bevindt zich de nieuwe versie van de Mazda RX 8 R3 vierzitscoupé, natuurlijk met wankelmotor. Naast de nieuwe Kazamai schittert een verwante conceptauto uit de Nagare-filosofie, de Mazda Furai.

De Morgan LifeCar kan natuurlijk niet over het hoofd worden gezien. De platina brandstofcellen van slechts 30 pk zijn voldoende om een topsnelheid van 145 km/u te genereren. Van de 4/4 heeft Morgan een nieuw sportmodel tentoongesteld van slechts 800 kg gewicht.

De Vauxhall Flextreme conceptauto kennen wij als Opel Flextreme, waarvan wij recent een mooie video hebben geplaatst. Het geshowde VRX-trio bestaat uit de speciale editie Corsa VRX ‘Arctic’, de Corsa VRX8 LS3 met V8-motor en de Astra Nürburgring 240 PS.

Een andere snelle wagen is de Peugeot 908 HDi FAP LMS, de raceauto die alle Le Mans Series-wedstrijden van dit jaar tot nu toe heeft gewonnen. Onder de low emission vehicles bevindt zich de Peugeot 308 RC Z concept. De designinterpretatie van de 207 GTi THP 175 heeft deuren die zich als scharen openen.

Bij Renault zijn vele bekende auto’s te vinden: de Laguna GT, Koleos, de nieuwe Kangoo, Grand Modus, de Clio Sport Tourer en de Twingo Renault Sport 133. De onlangs onthulde Laguna Coupé concept is ook te bezichtigen.

Een nieuwe, geoptimaliseerde V6-turbomotor voor de Aero 2.8 is te zien bij Saab. Deze fabrikant presenteert wederom een aantal milieuvriendelijke concepten. De Saab 9-4X BioPower conceptauto wordt aangevuld met de Saab 9-X BioHybrid, op de Autoshow van Genève verkozen tot beste concept.

Voor gezinnen toont Seat de Altea, Altea XL en Altea Freetrack 4. Uit de British Touring Car Championship, maar dan met de hanteerbare 170 pk, staat de Seat Leon FR TDI. Van de Leon worden verder geshowd de 240 PS Cupra, in nieuwe Speed Blue-kleur; de beter uitgeruste en gestylde Leon Emoción; en de Leon Ecomotive. Die laatste is, net als z’n broer Seat Alhambra Ecomotive, zuiniger en schoner dan de reguliere versie.

Wellicht wordt SsangYong wat bekender onder het publiek, nu het merk de Rexton R-lijn prominent etaleert. De imposante vierwielaangedreven terreinwagen is ontworpen door het bekende Project Kahn. Ook worden in Londen diverse upgrades voor de SsangYong Kyron en Rodius aangeboden.

De huistuner van het Subaru World Rally Team, Prodrive, is verantwoordelijk voor de Subaru WRX 380S ‘concept’. Door het herprogrammeren van de Electronic Control Unit voor de 2,5 liter boxermotor en het aanpassen van het uitlaatsysteem zijn de pk’s verhoogd van 230 naar 255. De Subaru Impreza WRX-S en de Impreza WRX STI 330S staan eveneens op de autoshow.

Het complete gamma van Suzuki is aanwezig als uitdrukking van de Way of Life!-filosofie van het merk. De Suzuki A-Star is er nog steeds als prototype, de productieversie van het vijfdeurs stadsautootje laat nog op zich wachten. Daarnaast pronkt de Suzuki Kizashi conceptcar voor het D-segment. Suzuki promoot op de beurs ook haar Swift Sport Cup.

De verwachte Toyota Urban Cruiser en iQ moeten de aandacht op het Japanse merk vestigen. Samen met de op de MR2 gebaseerde Toyota Aygo Crazy zijn het de enige vertegenwoordigers van het merk.

Nissan toont haar populaire cross-over met extra achterbank. De Nissan Qashqai+2.