Max Mosley mag blijven als president van de internationale automobielfederatie FIA. Na het seksschandaal van eerder dit jaar besloot vandaag een ruime meerderheid van de leden in een speciale stemming dat Mosley mag blijven.

De speciale FIA-zitting in Parijs had vandaag een verrassende afloop voor Max Mosley. De stemming gebeurde met gesloten enveloppen in een speciale box. 104 Van de 171 leden stemden voor het aanblijven van Mosley, 55 leden waren tegen en er waren vier ongeldige stemmen en zeven absenten.

Mosley was in opspraak geraakt na het verschijnen van een pikante sekstape, waarop te zien is hoe de FIA-baas met meerdere prostituees in Nazi-uniform dubieuze spelletjes speelt. De reacties waren niet van de lucht, van alle kanten werd er geroepen om het aftreden van Mosley. Hij vond zelf dat de leden van FIA maar over zijn lot moesten beslissen en dat is nu gebeurd.

De Duitse automobielorganisatie ADAC noemt de uitslag van de stemming in een eerste reactie ‘ongelooflijk en bedroevend’. Mosley zelf heeft nog niet gereageerd op de uitslag, maar zal ongetwijfeld blij zijn dat hij het vertrouwen heeft gekregen van een ruime meerderheid.