Ford is er niet in geslaagd de nieuwe Ka, die eind dit jaar in de showrooms moet verschijnen, te verstoppen. Het Britse tijdschrift Auto Express heeft officiële beelden van het nieuwe model weten te bemachtigen.

Natuurlijk is het geen grote verrassing hoe de nieuwe Ka eruit komt te zien, Autokopen.nl toonde in maart al de eerste foto’s. De auto is gezamenlijk ontwikkeld met de nieuwe Fiat 500. Toch heeft de kleine Ford een eigen karakter gekregen.

De korte overhangen, steile voorruit en gewelfde daklijn geven de Ka een sportieve uitstraling, terwijl het interieur voldoende ruimte biedt voor vier personen. Ten opzichte van zijn voorganger onderscheidt de nieuwe Ka zich door het gebruik van hogere kwaliteit materialen en betere ergonomie. De versnellingspook bevindt zich bijvoorbeeld hoger op het dashboard en de bedieningsknoppen voor de radio en airconditioning liggen meer binnen handbereik. Op het stuurwiel is bovendien een display aangebracht dat handige informatie kan weergeven.

De Ford Ka zal geleverd gaan worden met een 63 pk sterke 1,2-liter motor, een 100 pk sterke 1,4-liter motor en een 1,3-liter Multijet diesel met 75 pk en 145 Nm koppel. Daarnaast komt er naar verluidt een Ka ST, met een minstens 150 pk sterke krachtbron. De extra sportieve Ka moet binnen acht seconden naar 100 km/h kunnen accelereren en een topsnelheid van zo’n 200 km/h in zijn mars hebben. De ST zal duidelijk te herkennen zijn aan een pittige bodykit en 17-inch velgen.