Bestuurders van de nieuwe Opel Insignia hoeven geen verkeersbord meer over het hoofd te zien. De opvolger van de Vectra wordt namelijk uitgerust met een speciale functie die borden met toegangsrestricties of snelheidslimieten op het dashboard kan weergeven.

Het Opel Eye, zoals het verkeersborddetectiesysteem kortweg genoemd wordt, maakt gebruik van een camera die tussen de voorruit en de achteruitkijkspiegel is geplaatst. De camera is ongeveer even groot als een mobiele telefoon.

Onder ideale omstandigheden kan de camera verkeersborden op 100 meter afstand herkennen. Opel Eye zoekt naar cirkels en vergelijkt het beeld daarbinnen met de afbeeldingen van verkeersborden die in de boordcomputer zijn opgeslagen. Als het bord herkend wordt, komt het in het display op het dashboard te staan. Het grote voordeel van het systeem is het dat het altijd de belangrijkste informatie weergeeft. Dat is zeker geen overbodige luxe in het huidige oerwoud van verkeersborden langs de wegen.

De Insignia is overigens ook voorzien van een Lane Departure Warning System, dat de bestuurder wakker schudt wanneer hij zonder richting aan te geven van baan wisselt. Wanneer het systeem is ingeschakeld, klinkt een gonggeluid en gaat een lampje op het dashboard knipperen om de chauffeur weer bij de les te brengen.