Ford Mustang 2010: kermisattractie

Ford heeft eindelijk de nieuwe Mustang helemaal onthuld. Er lijkt op het eerste gezicht weinig veranderd maar schijn bedriegt hier. Het meeste plaatwerk is nieuw en het onderstel en de besturing zijn verbeterd.

De Ford Mustang is officieel niet leverbaar in Nederland maar dankzij de grijze import rijden er intussen heel wat exemplaren rond van de Amerikaanse coupé. Voor 2010 heeft Ford de Mustang grondig herzien. Een compleet nieuw model is het niet maar wel een zeer uitgebreide facelift.

Op het dak na is al het plaatwerk nieuw op de Mustang. Hij oogt wat moderner en vooral agressiever maar de bekende looks zijn gebleven. De grootste sprong vooruit maakte Ford in het interieur, dat nu een stuk hoogwaardiger oogt. Onder de motorkap is niet veel veranderd, de 4.0 V6 levert nog steeds 213 pk, de 4.8 V8 in de GT levert met 320 pk iets meer vermogen. De rijbeleving is volgens Ford flink verbeterd dankzij een directere besturing en verschillende aanpassingen aan het onderstel.

Voor de Mustang 2010 zijn talloze nieuwe infotainment-opties te verkrijgen. De meest bizarre en typisch Amerikaanse optie is het ‘Ambient Lighting System with MyColor’. De bestuurder kan kiezen uit zeven verlichtingskleuren, maar ook z’n eigen kleur mengen waardoor het aantal te kiezen kleuren oploopt tot 125. En om je Mustang helemaal tot kermisattractie om te bouwen kun je ook de verlichtingskleur van onder andere dashboard, middenconsole, bekerhouders, voetenruimte en Mustang-logo in de instaplijst apart instellen. De nieuwe Mustang maakt z’n debuut op de Autoshow van Los Angeles deze week.