Make-over voor Porsche Boxster en Cayman

Porsche gunt de Autoshow van Los Angeles deze week het debuut van de vernieuwde Boxster en Cayman. De modellen ondergingen niet alleen een optische facelift, ook technisch heeft Porsche het een en ander fijn geslepen.

Dankzij de nieuwe PDK-versnellingsbak (Porsche Doppel Kupplungsgetriebe) en diverse motorische verfijningen leveren de motoren meer vermogen en verbruiken ze minder brandstof. De 2.9 in de Boxster levert voortaan 255 pk in plaats van 245 en de 3.4 in de S schopt het tot 310 pk, dat was 295 pk. De Cayman 2.9 levert nu 265 pk, de 3.4 320 pk.

Beide motoren zijn in combinatie met de PDK-bak meer dan tien procent zuiniger, het opgegeven verbruik voor de 2.9 ligt op 8,9l/100 km (1:11,2). Andere technische wijzigingen heeft Porsche doorgevoerd aan het onderstel, de besturing en het remsysteem. Hiermee is de rijdynamiek toegenomen volgens de Duitsers.

Aan de voorkant is het onderscheid tussen de twee modellen iets groter geworden. Nieuwe koplampunits, die zijn geïnspireerd op die van de Carrera GT, en dagrijverlichting maken de coupé en cabriolet weer helemaal bij de tijd. Ook de achterzijde en lichtmetalen wielen heeft Porsche opnieuw ontworpen. In het interieur vind je nieuwe audio- en navigatiesystemen.

De flink gefacelifte Cayman en Boxster staan vanaf februari 2009 in de showroom. De prijzen zijn ook al bekend, onder voorbehoud van eventuele belastingwijzigingen. De Boxster en Boxster S kosten respectievelijk 65.500 en 79.000 euro, de Cayman en Cayman S gaan voor 70.400 en 86.600 euro de deur uit.