Cadillac CTS-V

Cadillac verblijdt ons vlak voor het weekend met de prijs van de CTS-V. Natuurlijk is 112.990 euro een hoop geld, maar vergeleken met de (Duitse) concurrenten is het een schijntje.

De CTS-V veegt niet alleen qua prijs de vloer aan met de BMW M5 en Audi S6, ook qua vermogen troeft hij de Duitsers af. De 6.2 V8 levert, met dank aan de compressor, 564 pk en 747 Nm koppel. Daarmee is een sprint van 0-100 km/u in 4,2 seconden gepiept. De topsnelheid is maar liefst 308 km/u.

Voor 112.990 euro kun je kiezen uit een zes versnellingen tellende handbak of automaat, Cadillac rekent geen meerprijs. Verder krijg je gedeeltelijk met leer bekleedde Recaro sportstoelen die ook nog eens elektrisch verstelbaar zijn. Bose audio met veertig gigabyte harddisk, navigatiesysteem met touchscreen en 19 inch lichtmetalen wielen zijn ook bij de prijs inbegrepen.

Cadillac vestigde onlangs een record op de befaamde Nürburgring. De rondetijd van 7.59 is de snelste ooit die officieel is gemeten voor een in serie geproduceerde sedan met standaard banden. De CTS-V is per direct leverbaar bij de Nederlandse dealers.